hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜ'de öğrenciler evde maske üretiyor

    TÜde öğrenciler evde maske üretiyor
    expand

    TÜ'de öğrenciler evde maske üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Alman Dili Eğitimi öğrencileri, koronavirüs salgınında maske ihtiyacına katkı vermek amacıyla evlerinde üretime başladı. Sentetik olmayan malzemelerden yararlanarak maske üreten öğrenciler, dağıtımı ise Vefa Destek Grubu ve diğer görevliler yardımıyla gerçekleştiriyor.

    Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Covid-19 salgını nedeniyle örgün eğitimin kesintiye uğraması sonucu çeşitli kurum ve kuruluşlarda yürütülmesi planlanan topluma hizmet uygulamalarını evlerinden sürdürüyor. Uygulama için yeni projeler geliştiren öğrenciler, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları koordinatörlüğünde hayata geçirdikleri “Evde Kal Maske Yap” projesi sayesinde evden çıkmadan maske üretmeye başladı.

    Sentetik olmayan malzemelerden yararlanarak maske üreten öğrenciler dağıtımını ise evden dışarı çıkmadan, Vefa Destek Hattı ve diğer görevli kurumlar aracılığı ile gerçekleştiriyor. Ürettikleri maskeleri ilgili kurumlardan gelen görevlilere teslim eden öğrenciler bu sayede ülke genelinde başlatılan Covid-19 ile mücadele sürecine katkıda bulundukları gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maske ulaştırıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow