hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜRKSOY’dan, TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu’na 'Abay Nişanı'

    TÜRKSOY’dan, TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu’na Abay Nişanı
    expand

    TÜRKSOY’dan, TÜ Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu’na 'Abay Nişanı'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, doğumunun 175'inci yılı nedeniyle Türk coğrafyasında kutlanan 2020-Abay Kunanbayev Yılı’na katkı sunan kişilere TÜRKSOY tarafından takdim edilen Abay Nişanı'na layık görüldü.

    TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından, TÜ Edebiyat Fakültesi Abay Kunanbayev Köşesi’nin oluşturulmasında göstermiş olduğu katkılardan dolayı TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Abay Nişanı takdim edildi.

    Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi'ni ve şahsını gururlandıran güzel bir sürpriz yaşadığını belirterek, “Biz TÜRKSOY’un Türk dünyasını bir araya getirecek çalışmalarına gönülden destek oluyoruz. Özellikle Balkanlar bölgesindeki soydaşlarımızı ve akraba topluluklarımızı önceleyerek önemli faaliyetlerde bulunuyoruz. Abay Nişanını almak beklemediğimiz fakat bizi ziyadesiyle mutlu eden bir onurdur. Bu nişanı, Trakya Üniversitesinin taşımış olduğu vizyon ve misyona uygunluğu adına tüm Trakya Üniversitesi ailesi adına kabul ediyorum” dedi.

    Trakya Üniversitesinin Balkanlar özelinde Türk dünyasına yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, başarılı çalışmaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

    TÜRKSOY

    Türk dünyasının UNESCO'su olan TÜRKSOY, 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulmuştur.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tıva, Hakas Cumhuriyeti ve Moldova'ya bağlı Gagavuz Yeri TÜRKSOY'a gözlemci üye olarak katılmışlardır. TÜRKSOY; kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmaktadır. TÜRKSOY’un çalışmaları, kuruluşundan bu yana üye ülke devlet başkanlarının himayelerinde yürütülmüş ve takdirlerini kazanmıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow