hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    WEFA'dan Edirne'de çocuklara kışlık yardım

    WEFAdan Edirnede çocuklara kışlık yardım
    expand

    WEFA'dan Edirne'de çocuklara kışlık yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de, toplam 500 ihtiyaç sahibi çocuğa yardım ulaştırmayı hedefleyen 
    Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu (WEFA)  Edirne Valiliği Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle  çocuklara kışlık kıyafet yardımında bulundu.    


    WEFA ekibi, 2020/2021 kış yardımı kapsamında Edirne'ye gelerek çocuklara çeşitli kışlık malzeme yardımında bulundu. İhtiyaç sahibi çocuklara mont, bot, çorap, bere ile okul çantası, maske ve beslenme çantası hediye edildi. Edirne Valiliği AFAD Müdürlüğü birliğiyle gerçekleştirilen yardım çalışmaları çerçevesinde Edirne’de 500 çocuğa kış yardımı ulaştırılacağı belirtildi. WEFA Genel Başkanı Musab Aydın’ın yanı sıra WEFA Türkiye Genel Sekreteri Cuma Ali Keleş, WEFA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aykut, WEFA Gönüllüsü Hatice Ünal ve Edirne AFAD Müdürü Ali Altındağ da yardım çalışmalarına katıldı.

    'YARDIMLAR MART AYINA KADAR DEVAM EDECEK'

    WEFA Genel Başkanı Musab Aydın, kış yardımını 'Kış Güneşi Hediyeniz Olsun' sloganıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yardım çalışmalarımız çerçevesinde muhtaç ailelere battaniye, gıda paketi, soba, yakacak malzeme ve zekat yardımı yapıyor; çocuklara kışlık kıyafet hediye ediyoruz. Türkiye, Moğolistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Pakistan, Keşmir, Lübnan, Yemen ve Bangladeş’teki ihtiyaç sahiplerine çeşitli kışlık malzeme yardımında bulunuyoruz. Bu sene de Türkiye’deki çocuklarımızı unutmadık. Her sene olduğu gibi bu kış da Türkiye’nin farklı illerindeki çocuklara çeşitli kış yardımları ulaştırıyoruz. Geçtiğimiz hafta Sivas, Afyonkarahisar, Tokat ve Malatya’daki çocuklara kışlık malzeme yardımı gerçekleştirmiştik. Bugün Edirne’deki çocuklara AFAD işbirliğiyle kışlık kıyafet hediye ettik. Öte yandan ihtiyaç sahibi ailelere zekât yardımında bulunduk. Kış yardımlarımız mart ayına kadar devam edecek" dedi.

    Edirne’de yardım çalışmalarının yanı sıra kurumlara resiî ziyaretler de gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, “Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt’u makamında ziyaret ettik. Kış yardımlarımız hakkında kendisine bilgi verdik. Öte yandan Edirne Valiliği’ne de ziyaret gerçekleştirecek ve Edirne Valisi Ekrem Canalpile bir araya geleceğiz.Yine yardım faaliyetlerimiz de ilerleyen günlerde devam edecek" diye konuştu.

    Edirne ValiliğiEdirne İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındağ da WEFA’nın ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarını büyük bir takdirle karşıladıklarını; bu vesileyle tüm hayırseverlere teşekkürlerini sunduklarını dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow