hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ Belediyesi'nden Harput'a turizm yatırımı

    Elazığ Belediyesinden Harputa turizm yatırımı
    expand

    Elazığ Belediyesi'nden Harput'a turizm yatırımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan BAY/ELAZIĞ,(DHA)- ELAZIĞ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Harput'ta hayata geçirdikleri projelerin hızla ilerlediğini ifade ederek, projelerin tamamlanmasıyla tarihi mahallenin çok farklı bir noktaya geleceğini söyledi.
    Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tarihi Harput Mahallesi'nde yapımı süren çalışmaları inceledi. Harput'ta hayata geçirilecek olan Balakgazi Parkı, Çiçek Şelalesi, Dikey Bahçe ve Cam Seyir Terası projelerini yerinde inceleyen Şerifoğulları, projelerin tamamlanmasıyla birlikte Harput'un daha çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapacağını söyledi. 
    Elazığ'ın turizm alanında kalkınabilmesi için önemli çalışmalar hayata geçireceklerini ifade eden Şerifoğulları; "Harput'umuzda yapacağımız çalışmalarla ilgili incelemelerimize devam ediyoruz. Şehrimizin bacasız sanayisi olan turizm alanında önemli çalışmalarımız olacak. Şehrimizin parlayan yıldızı, 4 bin yıllık bir çınar olan ve UNESCO kalıcı listesine girmesini hedef koyduğumuz Harput'umuzun hak ettiği seviyeye kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. İnşallah Harput bu dönem çok farklı bir noktaya gelecek. Harput ile ilgili çok önemli projelerimiz var. Bunları en kısa sürede hayata geçirebilmek için yoğun mesai harcıyoruz. Açık Hava Müzesi, Saklı Vadi Parkı, Cam Terası, Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme, Harput-Hüseynik Tarih Yolu, Tescilli Eser Restorasyonları, Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Balon Turu gibi projelerimizi inşallah hayata geçirerek 24 saat uyumayan bir Harput oluşmasını sağlayacağız" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow