hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Hediye Karavanı' Elazığ'da

    Hediye Karavanı Elazığda
    expand

    'Hediye Karavanı' Elazığ'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ÇÖTELİ/ELAZIĞ, (DHA)- AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle hazırlanan 'Hediye Karavanı TIR'ı Elazığ'da çocuklarla buluştu. İçerisinde parmak taş, dokuz taş ve mangala gibi geleneksel oyun setlerinin bulunduğu hediye paketleri çocuklara dağıtıldı. 
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde hayata geçirilen 'Hediye Karavanı' projesi ile pandemi sürecinde evde kalan çocuklara evlerinde oynayabilecekleri unutulmaya yüz tutmuş parmak taş, dokuz taş, mangala, dama, seksek ve boyama setlerinden oluşan hediyeler hazırlanarak TIR'a yerleştirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 14 şehri dolaşacak olan TIR, Malatya'nın ardından Elazığ'a ulaştı. 
    Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç ve çok sayıda çocuk katıldı. Pandemi nedeniyle temsili olarak 6 çocuğa hediyeleri verildiği törende konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, çocukların 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen deprem ve Mart ayında başlayan koronavirüs nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade ederek, "Bakanlığımız, federasyonumuz ve paydaşların destekleriyle yola çıkan TIR'ımızda çocuklarımızın evde kaliteli vakit geçirmeleri adına oyuncaklar dağıtacağız. 'Hediye Karavanı' bugün çocuklarımızla bir araya geldi. Çocuklarımız için birbirinden güzel ve eğlenceli oyunlar mevcut. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı inşallah gündeme getireceğiz" dedi.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow