hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzurum'un eskrim sporundaki gururu Emir Akal Hırvatistan'da

    Erzurumun eskrim sporundaki gururu Emir Akal Hırvatistanda
    expand

    Erzurum'un eskrim sporundaki gururu Emir Akal Hırvatistan'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERZURUM, (DHA)- HIRVATİSTAN'ın Porec kentindeki, ‘Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'na katılan Erzurumlu Emir Akal ve arkadaşlarının hedefi ülkemize madalya ile dönmek.
        Türk eskriminde yükselen trendi son yıllarda art arda elde ettiği tarihi başarılarla gösteren milli eskrimciler Hırvatistan'da 22 Şubat'ta başlayan, ‘Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonasında madalya hedefiyle ay-yıldızlı formayı terletiyor. Dünyanın 42 ülkesinden bin civarında sporcuya ev sahipliği yapan şampiyonada ülkemizden yıldızlar kategorisinde 23, gençler kategorisinde ise 21 sporcumuz mücadele ediyor.
        Erzurum'un eskrimde gururu olan Özel Bilge Koleji 10'un sınıf öğrencisi Emir Akal epe kategorisinde yarışacak. Oğlunun 5 senedir eskrim sporunu yaptığını belirten babası Mustafa Akal, “Emir çocukluğundan beri eskrim sporuna ilgili. 5 senedir bu sporu profesyonel olarak yapmakta. Avrupa Şampiyonası'na katılmak Emir 'in ilk başarısı değil. 2018 yılında Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Okullar arası Yıldızlar kategorisinde eskrim epe branşında Türkiye birincisi olarak altın madalyanın sahibi olmuştu. Geçtiğimiz yıl ise Konya'da düzenlenen Gençler ve Büyükler Eskrim Türkiye Şampiyonasında üçüncü olarak bronz madalya kazanmıştı. Emir'in Erzurum'da düzenlenen turnuvalarda şampiyonlukları bulunuyor. Ailesi olarak Emir'in her zaman destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu.
        Çok heyecanlı ve gururlu olduğunu söyleyen Emir Akal ise, "Avrupa Şampiyonasında milli formayı terletmek onur ve gurur verici. Elimden  gelenin en iyisini yapacağım. Desteklerini benden hiçbir zaman esirgemeyen antrenörlerime, aileme ve Özel Bilge Koleji kurucu Müdürü Abdullah Samancı'ya teşekkür ediyorum" dedi.
        Erzurum eğitiminde, akademik başarılarının yanında sporcu yetiştirme kimliğiyle de ön plana çıktığını söyleyen Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Samancı ise, "Emir sporda olduğu gibi akademik olarak da başarılı bir öğrenci. Okul olarak Emir'e olan desteğimiz sonsuz. Eminim ki öğrencimiz, Hırvatistan'dan madalya ile dönecek. Öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları onunla gurur duyuyoruz. Emir nezdinde spora gönül veren bütün öğrencilerimizin yanındayız" diye konuştu.

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow