hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hava sıcaklıklarının düştüğü Erzurum'da termal serada üretilen domatesler raflarda

    Hava sıcaklıklarının düştüğü Erzurumda termal serada üretilen domatesler raflarda
    expand

    Hava sıcaklıklarının düştüğü Erzurum'da termal serada üretilen domatesler raflarda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERZURUM, (DHA)- PALANDÖKEN Kayak Merkezi'ne yağan mevsimin ilk karıyla birlikte hava sıcaklıklarının hızla düştüğü Erzurum'da, jeotermal enerji destekli seralarda üretim devam ediyor.  "Dalından Sofraya" sloganıyla üretilen Ilıca domatesi, Aziziye Belediyesi'nin jeotermal seralarından Tarım Kedi Kooperatif Marketlerine ürün sevkiyatı ise aralıksız devam ediyor, kilosu ise 8.90 liradan satılıyor. 
    Çetin kış koşulları sebebiyle Türkiye'nin en soğuk illerinin başında gelen ve deniz seviyesinden 1900 metre yükseklikteki Erzurum'da, lezzet deposu domatesler jeotermal enerjiyle üretiliyor. Termal kaynaklarıyla bilinen Aziziye ilçesinde belediye tarafından kurulan jeotermal destekli seralarda, en soğuk kış günlerinde bile domates üretilirken, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile imzalanan protokol sayesinde tüketicilerin de yüzü gülüyor. Protokol çerçevesinde Ilıca domatesi halen kilosu 8.90 liradan satışa sunuluyor.
    "Dalından Sofraya" sloganıyla üretilen Ilıca domatesi, Aziziye Belediyesi'nin jeotermal seralarından Tarım Kedi Kooperatif Marketlerine ürün sevkiyatı ise aralıksız devam ediyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca domatesinin, Türkiye'nin sadece en lezzetli domatesi değil, aynı zamanda en ucuz salkım domatesi olma unvanıyla da sofralara ulaştırdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıda ürünlerinde indirim seferberliği başlatılması noktasında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'ne çok özel bir misyon yüklediğini hatırlatan Orhan, "Hatırlanacağı üzere bu seferberliğe bizler de Ilıca domatesimizle ortak olmuş ve Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalamıştık. İşte bu çerçevede Ilıca Domatesimiz şu anda Türkiye'nin en ucuz salkım domatesi olarak rafları süslüyor. Vatandaşlarımız da salkım domates fiyatlarına yönelik ufak bir araştırma yaparlarsa, Ilıca Domatesinin piyasanın en ucuzu olduğunu rahatlıkla görebilirler" diye konuştu. 
    Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Bekir Parlak ise Ilıca domatesini pazarlıyor olmanın kendileri için de büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Aziziye Belediyesi ile yapılan protokol gereği pazarlama sürecinin arada hiçbir aracı olmadan yürütüldüğünü dile getiren Parlak, "Protokol çerçevesinde Aziziye Belediyesi üretecek, biz satacağız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow