hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otizmli ikizlerden Muhsin, özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor

    Otizmli ikizlerden Muhsin, özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor
    expand

    Otizmli ikizlerden Muhsin, özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- OTİZMLİ milli kayakçı ve jimnastikçi Muhsin Murat Bingül (18), Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor. Bingül'e en büyük desteği kendisi gibi otizmli ve milli sporcu ikizi Aliye Zeynep Bingül veriyor. 
    Otizmli milli kayakçı ve jimnastikçi Muhsin Murat Bingül, Erzurum Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor. Otizmli ikizi Aliye Zeynep Bingül ile sabah masa tenisi, öğleden sonra bisiklet ve ağırlık çalışması yaparak sınavlara hazırlanan Muhsin Murat Bingül'ün antrenörü Mustafa Kocaman, zorlu sınavı kazanacağına inanıyor.
    Kocaman, Bingül kardeşlerin başta kayak olmak üzere, jimnastik, bisiklet ve masa tenisi sporunu aynı anda yürüttüklerini ifade etti. Bisiklet Federasyonu Dağ Bisikleti Teknik Kurulu Üyesi ve Kıdemli Bisiklet Antrenörü Mustafa Kocaman, şu ifadeleri kullandı:
    "İkizler özellikle kayakta çok başarılı. Palandöken'de Alp disiplini dalında düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalarda pist açıcı görevi verilen otizmli ikizlerden Aliye Zeynep Bingül, 10 Ocak'ta Palandöken'de düzenlenen U-18 kadınlar İl birinciliği yarışmasında normal sporcularla yarışarak birinciliği etti. İkizi Murat Bingül de U-18'de 6'ncı oldu. Bingül kardeşlerin Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra, Avrupa 4'üncülüğü ve dünya 5'inciliği var. İkizler ayrıca jimnastikte de son 6 yılın Türkiye şampiyonu ve ayrıca dünyada 'gelecek vadeden sporcular' olarak seçildi. İki yıldır pandemi nedeniyle ertelenen 'Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası' 2023 yılında yapılacak. İkizlerimizin buradan altın madalya ile döneceğine inanıyoruz, çünkü ikisi de muhteşem bir sporcu."
    Otizmli ikizlerden Muhsin'in Zeynep'e göre daha iyi durumda ve spor lisesi mezunu olduğunu vurgulayan Kocaman, "İkizler sabah masa tenisi öğleden sonra da yardımcı antrenör ve milli bisiklet sporcusu Önder Demir eşliğinde 2 saat pedal ve ardından kondisyon çalışması yapıyorlar. Yorucu bir antrenman sürecinde Muhsin Murat'ın en büyük destekçisi ise onunla hiç ayrılmayan ikizi Aliye Zeynep. Muhsin Murat'ın Spor Bilimleri Fakültesi'nin özel yetenek sınavlarını başarı ile geçeceğine hem biz antrenörleri hem de hayatı boyu onlara büyük destek veren ailesi inanıyor" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow