hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya ile ticaret ve vize kolaylığı görüşüldü

    Almanya ile ticaret ve vize kolaylığı görüşüldü
    expand

    Almanya ile ticaret ve vize kolaylığı görüşüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel ile gerçekleştirdiği görüşmede karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için atılacak adımları paylaşarak, Eskişehir'deki iş insanlarına vize kolaylığı sağlamanın ekonomideki işbirliğine ivme kazandıracağını söyledi.
    Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, karşılıklı ticaret hakkında istişarede bulunmak üzere ETO  Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Güler, Almanya'nın ABD'den sonra Eskişehir'in en önemli ihracat partneri olduğunu belirterek, ticareti daha da geliştirmek için ETO olarak Almanya'da düzenlenen fuar organizasyonlarına katıldıklarını dile getirdi.
    Başkonsolos Michael Reiffenstuel ise, vize kolaylaştırma protokolü ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, başkonsolosluğun vize bölümü yetkilileri ile görüşüp, Eskişehirli iş insanlarına kolaylık sağlananması noktasında çalışma yürüteceklerini söyledi. İş dünyasının talebi olan vize kolaylaştırma için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Reiffenstuel, her iki ülkenin iş camiasını bir araya getirmek için de faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow