hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Üniversitesi, yeni akademik yılını açtı

    Anadolu Üniversitesi, yeni akademik yılını açtı
    expand

    Anadolu Üniversitesi, yeni akademik yılını açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, akademik yıl açılış programında pandemi nedeniyle uzaktan eğitim kararı aldıklarını hatırlatarak, “Yaklaşık 40 yıllık bir uzaktan öğretim tecrübemizle geçtiğimiz bahar dönemini, eğitim ve öğretimde hiçbir aksaklık yaşamadan başarıyla tamamladık. Güçlü ve nitelikli akademik kadromuz ile bu dönemin de başarılı bir şekilde geçeceğine inanıyorum” dedi.

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi yeni akademik yıl açılışını pandemi tedbirleri kapsamında yaptı. Yunus Emre kampüsündeki açılış programına Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal’ın yanı sıra senato üyeleri katıldı. Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan program, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Sözen, Prof. Dr. Betül Demirci, Prof. Dr. İbrahim Kaya, Prof. Dr. Fatih Temizel ile Senato Üyeleri ve Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Ersin Eroğlu’nun katıldığı tören, pandemi koşulları nedeniyle sosyal medya üzerinden çevrim içi olarak canlı yayınlandı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Prof. Gülen Ege Serter ve Doç. Gökhan Aybulus kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

    Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, pandemi süreci nedeniyle uzaktan eğitim kararı aldıklarını hatırlatarak 40 yıllık tecrübeyle dönemin başarılı bir şekilde geçeceğine inandığını söyledi. Rektör Erdal, “Pandemi nedeniyle birçok üniversite gibi bizde ağırlıklı olarak çevrim içi eğitime devam etmeye karar verdik. Tabii ki bu zor günlerde sadece normal yaşantımız değil, eğitim hayatımızda da önemli değişiklikler meydana geldi. Dünyadaki pek çok üniversitede olduğu gibi bizim üniversitemizde de tüm kaynaklarımızı kullanmak suretiyle öğrencilerimize evden eğitim verilmeye devam edildi. Yaklaşık 40 yıllık bir uzaktan öğretim tecrübemizle geçtiğimiz bahar dönemini, eğitim ve öğretimde hiçbir aksaklık yaşamadan başarıyla tamamladık. Güçlü ve nitelikli akademik kadromuz ile bu dönemin de başarılı bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Pandemi nedeniyle insanlığı küresel boyutta etkileyen olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, bize düşen bu süreci en iyi ve verimli şekilde değerlendirmek. Zengin öğretim materyallerimizi daha da geliştirerek mevcut yapımızı çok daha iyi çok daha donanımlı hale getireceğiz. Öğrencilerimizin hak ettiği en önemli şey, kaliteli eğitimdir. Biz de bunu sağlamak için hep birlikte çalışarak Anadolu Üniversitesi’ni uluslararası alanda en üst sıralara taşıyacağız” şeklinde konuştu.

    Öğrencilere uzaktan eğitim konusunda tavsiyeler veren Rektör Prof. Dr. Erdal, “Yeni eğitim ve öğretim yılımızı bugün biraz da buruk açıyoruz. Biraz daha sabrederek bu süreci başarılı ve sağlıklı bir şekilde atlatacağız. Bu dönemi bir kayıp dönem olarak değerlendirmeyiniz. Çünkü hocalarımız sayısız ders materyalleri ile sizlerin bir e-posta kadar yakınınızda olacak. Öğrencilerimize düşen, bu dönemi en verimli şekilde canlı derslerini aksatmadan, öğretim elemanlarının verdiği ödevleri eksiksiz yapmak. Bu süreçte öğrencilerimizden kendilerini geliştirmelerini istiyorum” dedi.

    Programda YKS 2020 sonucuna göre Eşit Ağırlık Puan türüne göre Türkiye 2319.’su olarak Anadolu Üniversitesi Üstün Başarı bursu kazanan Hukuk Fakültesi öğrencisi Semih Çaylı’ya ödülü Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından verildi. Her yıl gelenekselleşen eğitim öğretim yılının ilk dersini çevrim içi ortamda, Çatalhöyük Neolitik Kenti Kazı Başkanı Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Umut Türkcan verdi.

    Pandemi tedbirleri kapsamında, bu dönem derslerin çevrim içi ortamda gerçekleşecek olması nedeniyle fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve konservatuvar müdürleri bir selamlama videosu ile öğrencilere seslendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow