hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir meyve sebze kurutma tesisi üretime başladı

    Büyükşehir meyve sebze kurutma tesisi üretime başladı
    expand

    Büyükşehir meyve sebze kurutma tesisi üretime başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi, üreticiyi klasik tarım dışında farklı iş kollarına da yönlendirmek ve aynı zamanda kadınları işgücüne dahil edebilmek için Mihalıççık’a yeni bir tesis kazandırdı. BEBKA ortaklığında hayata geçen proje ile Mihalıççık Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesis’i üretime başladı.

    Kırsalda yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak verilen yaklaşık 200 bin dut fidanı, 2.5 milyondan fazla marul fidesi, 765 bin domates fidesi ve 50 manda hibesi gibi desteklerin ardından Büyükşehir Belediyesi, önemli bir projeye daha imza attı. Kooperatiflerle yürüttüğü iş birliğine bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi, BEBKA ortaklığında hayata geçen ‘Üretici Pazarı Geliştirme Projesi’ ile ilk Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesisini Mihalıççık’ta açtı.  

    İlçedeki eski ve harabe durumundaki binayı modern bir üretim tesisine çevirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in diğer ilçelerinde de benzer tesisler açmayı ve o bölgelerin uygun tarımsal ürünlerini de alternatif gelir sağlayacak şekilde işlemeyi istediklerini belirtti. Büyükerşen “Üreticiye destek tek başına fideyle, fidanla, canlı hayvan ile olmaz. Bunlar üreticiye ek gelir sağlar. Ancak açacağımız tesisler ile bu desteği sürdürülebilir hale getirebiliriz. Bu sebeple ilk olarak Mihalıççık ilçemizde Meyve Sebze Kurutma ve Gıda İşleme Tesisimizi üretime başlattık. Çünkü biliyoruz ki ürünlerin kurusu, yaş halinden çok daha fazla gelir sağlıyor. Bu tesis sayesinde her türlü sebze ve meyvenin kurutma işlemleri ile birçok farklı ürünün işlemesini bu tesiste yapabileceğiz. Ayrıca yine burada paketleme işlemlerinden geçen ürünler, ilkini Adliye Binası yanındaki katlı otoparkımız altına açtığımız Üretici Market’te birçok üretici kooperatifinden ürünlerle birlikte Eskişehirlilerin beğenisine sunuyoruz. Yakında satış noktalarımıza yenilerini de ekleyeceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow