hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliler, 3 milyon 951 bin parça montajı yaptı

    Engelliler, 3 milyon 951 bin parça montajı yaptı
    expand

    Engelliler, 3 milyon 951 bin parça montajı yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- TEPEBAŞI Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın örnek projelerinden biri olan Engelliler Montaj Atölyesi'nde, engelli bireylerin 2014 yılından bu yana montajını yaptığı parça sayısı, 3 milyon 951 bin 47'ye ulaştı.
    2014 yılında faaliyete başlayan atölyede montajı yapılan parça sayısı, 2019 Nisan ayı itibari ile 3 milyon 951 bin 47'ye ulaştı. Açıldığı günden bu yana Eskişehir'de zihinsel yetersizliği bulunan bireyler ve aileleri için bir umut olurken, bireylerin gösterdiği gelişim ve başarı ile de dikkat çekmeyi sürdürüyor.
    Bireyler merkezde Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan gelen de monte parçaları birleştirerek hem fiziksel becerilerini geliştiriyor hem de sosyal yaşama dahil oluyor. Sürdürülen çalışmalarda fabrikalardan gelen ayarlı ayak, alt menteşe, köşe koruyucu, menteşe, germe kapak, hazne kapağı, kapı stoperi, su filtresi, ses yalıtım yapıştırma malzemesi gibi ürünlerin montajı gerçekleştiriliyor. 7 firma da Engelliler Montaj Atölyesi'nin sürekli olarak çalıştığı üretim tesisleri arasında yer alıyor.
    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, dezavantajlı gruplara ilişkin projelerin, toplumla bütünleştirici nitelikte olmasının önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
    “Montaj Atölyesi'nde, fabrikalardan gelen de monte parçaları birleştiren bireyler, bugüne kadar toplamda 3 milyon 951 bin 47 gibi bir rakama ulaştı. Bu çok büyük bir başarı. Onlarla gurur duyuyorum. Amacımız daha fazla çocuğumuzu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalara yerleştirebilmek. Çünkü çocuklarımız çalıştığı sürece aileleri mutlu oluyor, hayatlarını daha sağlıklı ve mutlu biçimde sürdürebiliyor. Çocuklarımız da hem emeklerinin karşılığında para kazanıyor hem de başarılı olmanın hazzını yaşıyor. İşbaşı yaptıkları fabrikalarda diğer çalışan arkadaşlarımız da gençlerimiz ile iyi ilişkiler kuruyor, kaynaşıyor. Montaj Atölyesi'nde öğrendiklerini işyerlerinde uygulayarak emeklerini ortaya koyuyorlar. Buradaki alın teri, huzur o kadar kutsal ki. Projemize destek olan fabrikalarımızın yetkililerine, sanayicilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlerimizin imkan verildiğinde büyük başarılar gösterebileceğine onlar da inanarak fırsat verdiler. Diliyorum ki istihdam ettiğimiz birey sayısı artarak devam edecek"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow