hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engellilerin 1 günlük askerlik sevinci

    Engellilerin 1 günlük askerlik sevinci
    expand

    Engellilerin 1 günlük askerlik sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Engin ÖZMEN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA) - ESKİŞEHİR'de 46 engelli, İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle yemin edip, 1 günlük temsili askerlik yaptı. Elleri kınalı askerler, sevinçlerini aileleriyle birlikte yaşadı.
    Eskişehir Jandarma Komutanlığı'ndaki temsili askerlik töreninde bedensel, zihinsel ve işitme engellilere ilk olarak üniformalar giydirildi. Engelliler, daha sonra Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitim çalışmasına katıldı. Eğitimlerde engellilere, asker selamı verilmesi ve esas duruşta bulunulması öğretildi. Eğitimlerin ardından yemin töreni programına geçildi. Törene Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ali Özmen, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Engin Dinç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.
    Eskişehir Jandarma Komutanı Şen, askerlik yapanların haklı gururu ömür boyu yaşadıklarını belirterek, "Askerlik yükümlülüğü, asker- millet olan ulusumuzun bir onur kaynağıdır. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her Türk vatandaşı bunun haklı gururunu bir ömür boyu yaşamaktadır. Bugün burada hayatlarında engel tanımayan ve yüreği askerlik arzusuyla dolu olan kardeşlerimizin, askerlik görevini sembolik olarak da olsa yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla toplanmış bulunmaktayız" dedi.
    Temsili askerlik görevini yerine getiren erler adına konuşan şehit Serkan Özaydın'ın kardeşi Erkan Özaydın ise ömür boyu anlatacak askerlik anıları olduğu için büyük sevinç yaşadıklarını söyledi. Özaydın, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı, engelli vatandaşlara elini uzatarak, onların en büyük arzusu olan kutsal askerlik hizmetlerini disiplinli ve başarılı bir şekilde yerine getirmelerini sağladı. Biz engelliler bugün büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin dururu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sevinci tattıran ve yaşayan herkese çok teşekkür ederiz. Askerlik vazifesini yerine getirdikten sonra askerlik dönüşü anılar anlattıklarını ve fotoğraflarını gördükçe asker olamamanın burukluğunu ve üzüntünü duyuyorduk. Şimdi ise bizde askerlik hizmetine dair hatıralarımızı e fotoğraflarımızı anı olarak saklayabileceğiz" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından temsili asker olan engelliler, Türk bayrağı ve silahlara ellerini koyarak, yemin etti. Temsili askerlere terhis belgelerini, Vali Çakacak ve beraberindeki protokol üyeleri verdi.
    'ÇAKIL'IN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ
    Temsili askerlik programının sonunda jandarma iz takip köpeği 'Çakıl', ileri itaat gösterisi yaptı. Bakıcısının tüm komutlarına uyan 'Çakıl'ın hareketleri, izleyenlerin beğenisini topladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow