hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge'den bayram uyarısı

    Eskişehir Sağlık Müdürü Bilgeden bayram uyarısı
    expand

    Eskişehir Sağlık Müdürü Bilge'den bayram uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, koronavirüsle mücadelede verilen emeğin heba olmaması için vatandaşların kurallara uymaları gerektiğini belirterek, “Kurban Bayramı'nda tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Uzaktan bayramlaşalım. Ev ziyaretlerine gitmek yerine yakınlarımızın bayramını telefonda ya da görüntülü görüşerek kutlayalım" dedi. 
    Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Eskişehir Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, vatandaşları bilgilendirmek için yazılı açıklama yaptı. Bilge, koronavirüsle mücadelede verilen emeğin heba olmaması için kurallara uyulması gerektiğini belirterek, "Normalleşmeye doğru gidiyoruz. Ancak özellikle Kurban Bayramı'nda tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Uzaktan bayramlaşalım. Ev ziyaretlerine gitmek yerine yakınlarımızın bayramını telefonda ya da görüntülü görüşerek kutlayalım. Ayrıca, bayramda yapılan mezarlık ziyaretlerinde de kalabalık oluşturulmamasına dikkat edelim. Çünkü sosyal mesafe ve maske kullanımını ciddi anlamda sürdürmezsek önümüzdeki günlerde riskimiz artacaktır. Kazanımlarımızı kaybetmeyelim’’ dedi.
    'KURBAN ETİ KESİNLİKLE ÇİĞ VEYA AZ PİŞMİŞ TÜKETİLMEMELİ'
    Kurban kesim yerleri ve kurban etinin tüketimi konusunda da uyarılarda bulunan Prof. Dr. Uğur Bilge, “Hayvan satış alanlarında her 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanmalıdır. Giriş ve çıkış kapıları ayrı olmalıdır. Satış ve kesim noktalarına ateş ölçümü yapılıp, ateş ve solunum sıkıntısı olanlar alınmamalıdır. Kurbanda kesilecek olan etler kesinlikle çiğ veya az pişmiş olarak tüketilmemeli, bazı hastalıkların çiğ veya az pişmiş etlerin yenmesiyle bulaştığı unutulmamalıdır. Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow