hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir’de 10 bin öğrenci göz taramasından geçirildi

    Eskişehir’de 10 bin öğrenci göz taramasından geçirildi
    expand

    Eskişehir’de 10 bin öğrenci göz taramasından geçirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolüyle kent merkezinin yanı sıra ilçelerdeki devlet ve özel okullarda eğitim gören İlkokul 3’ncü sınıf öğrencilerine göz taraması yapılıyor.

    ‘Gören Gözler-Gülen Yüzler’ projesi ile Eskişehir İl ve İlçelerde bulunan devlet ve özel okullarda eğitim gören İlkokul 3. Sınıf öğrencilerinin göz taramalarının yapılarak ‘Toplum Sağlığı Koruyucu Hekimlik’ hizmetlerinin istenilen kalite ve verimlilikte ihtiyacı olan kişilere sunulması, erken teşhis ve tedavinin sağlanması ve görme problemi olan öğrencilere ileride oluşabilecek, göz sağlığını tehdit edecek sıkıntıların bertaraf edilmesi amaçlanıyor. İl Sağlık Müdürlüğü Proje Koordinatörlüğü ekibi tarafından Tepebaşı bölgesi Avukat Şahap Demirer İlkokulunda gerçekleştirilen göz taraması çalışmalarını İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ve Eskişehir Milli Eğitim müdürü Hakan Cırıt ziyaret ederek çalışmasını yerinde inceledi.

    Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, “4 aylık sürede yapılan göz taramalarında 10 bin 409 öğrencinin değerlendirildiğini ifade ederek, “862 öğrencide göz problemi tespit edildiğini ve ileri tetkik ve tedavi için ilgili kurum ve kuruluşlara sevkleri gerçekleştirildi. Ayrıca geleceğimiz olan çocuklarımızın görme bozukluklarının erken tespiti ve tedavisi ile sağlıklı nesillerin yetişeceğini ve Eskişehir’de ilkokul çağında tespit edilmemiş görme bozukluğu olan öğrenci kalmamasını amaçladık” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow