hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'de sportif sazan balığı yakalama yarışması

    Eskişehirde sportif sazan balığı yakalama yarışması
    expand

    Eskişehir'de sportif sazan balığı yakalama yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) ile Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) arasında  yapılan protokolle düzenlenen 'Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması' tamamlandı.
    Borabey Göleti'nde düzenlenen yarışmaya Eskişehir ve çevre illerden gelen 33 takım ve 54 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar, 3 gün boyunca kıyasıya mücadelede verdi. Toplamda 135 adet ve 150.25 kilo limit üstü balık yakalandı. Tutulan balıklar zarar verilmeden tekrar doğal alanlarına bırakıldı. Yarışmada, 4 kilo 175 gram ve 70 santimetre ile en büyük balığı yakalayan ESBALDER Takımı'ndan Orhan Erden ve İsmail Dalgıç 'En büyük Balık' kategorisinde birinci oldu. 'En çok balık yakalama' kategorisinde ise 17 balık ile  İnobder Takımı'ndan Ertan Güney ve Özcan Şen birinci, 15 balık ile Fatih Av Takımı'ndan Alparslan Doğançe ve Ömer Demir ikinci, 13 balık ile Atsobder Takımı'ndan Mesut Şen ve Erdal Üzümözü üçüncü oldu. 
    ESBALDER Başkanı Yasin  Başaran, yarışmaların çok çekişmeli geçtiğini belirterek, "Böyle bakir bir gölette balık tutmak ve etkinlik yapma imkanını bizlere sunan herkese teşekkür ederiz. 3 gün süren yarışma son dakikaya kadar çekişmeli geçti. En büyük balığımız  ise etkinlik bitimine 1 saatten az bir süre önce kala gelmesi bunun en büyük kanıtı. Misyonumuz avına, avlağına çevreye ve doğaya saygılı bir toplumun oluşturulmasına katkıda bulunmak. Amatör ve sportif olta balıkçılığının kurallarına, yasalarına ve tüzüklerine bağlı kalmak. Toplumun bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunarak, sorumlu balıkçılar yetiştirmektir" dedi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow