hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köy ortamını yerinde yaşıyorlar

    Köy ortamını yerinde yaşıyorlar
    expand

    Köy ortamını yerinde yaşıyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi, köy yaşamını tanıma, ekolojik yaşam mücadelesini gözlemleme ve grup çalışması pratiği sağlamak amacıyla Han’da Üretim Kampı düzenledi.
    32 kişinin katılım gösterdiği kampta yonca bahçelerinde çalışma yapan katılımcılar, lavanta bahçelerinde yabani ot temizlediler. Süt sağma, yumurta toplama ve ekmek yapımı uygulamalarına katılan gençler, gün sonunda Han Belediyesi Sosyal Tesisinde vatandaşlarla film izledi. Üretim kampında ayrıca temiz gıda ve organik tarım üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan köy hayatı temposu ile üretim aşamalarını yerinde gözlemleyen genç kampçılar, lavanta bahçelerinde bulunan yabani otları temizledi.
    'GENÇLERİMİZ DOĞAYLA İÇ İÇE ZAMAN GEÇİRİYOR'
    Gençlik Merkezinin etkinliğinde gençleri yalnız bırakmayan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, “Bu düzenlediğimiz kamp gençlerimize üretim yapma, inek sağma, çiftlik hayvanlarını besleme ve yöresel yemeklerin nasıl yapıldığını öğrenip deneme şansı veriyor. Gençlerimiz lavanta bahçelerinde yabani otları temizleyerek doğa ile iç içe zaman geçiriyorlar. Bu kamp sayesinde çocuklarımız çiftlik hayatı hakkında fikir sahibi oluyorlar . Sayın Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ve Büyükşehir Belediyesine gençlere verdiği değerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow