hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Odunpazarı’nda Ahşap Festivali yeni orman kazandırdı

    Odunpazarı’nda Ahşap Festivali yeni orman kazandırdı
    expand

    Odunpazarı’nda Ahşap Festivali yeni orman kazandırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Odunpazarı Belediyesi, 5’nci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde bir geleneği daha bozmayıp, her festivalde olduğu gibi ilçeye bir orman kazandırdı.

    Odunpazarı Belediyesi, 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında 75. Yıl Mahallesi Cepken Sokakta fidan dikim etkinliği düzenledi. Oluşturulan ormana ‘Demokrasi Ormanı’ adı verildi. Fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şehir dışında olduğu için katılamazken, etkinliğe Başkan Kurt’u vekaleten Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Evren Olcay ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Vekili Evren Olcay, “Öncelikle Demokrasi Ormanımız için ağaç dikim törenimize geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Konuşmamım başında sizlere Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un da selamını iletmek istiyorum. Odunpazarı Belediyesi 5 yılda birçok festivale imza attı. Bunların en önde geleni ise Ahşap Heykeller Festivalimiz. Bu festival bünyesinde 300’ün üzerinde sanatçı yüzlerce eseri ortaya çıkardı ve bizlere de sergileme fırsatı sundu. Bu eserler şehrimizin hem kültürel hem de turistik manada gelişmesine katkı sağladı. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün değerli çalışmalarıyla bir çok ormana imza attık. Bu ormanlarımız 2015’te Barış, 2016’da Özgürlük, 2017’de Adalet ve 2018 yılında Kardeşlik ormanı olarak isimlendirildi” dedi.

    51 bin 250 metrekarelik alan üzerine oluşturulan Demokrasi Ormanı’na 3 bin 600 adet fidan dikildi. Festivale katılan her sanatçıların adları fidanlara yazılırken, sanatçılar adlarının yazılı olduğu bu fidanları toprağa dikti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow