hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Silva, Vali Özdemir’i ziyaret etti

    Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Silva, Vali Özdemir’i ziyaret etti
    expand

    Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Silva, Vali Özdemir’i ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva’yı makamında kabul etti.

    Valiliğe gelişinde Vali Çakacak tarafından karşılanan Büyükelçi Silva, ziyaret anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, “Dost ülke Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Sayın Paula Leal da Silva’ya ve değerli heyetini Eskişehir’imizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi. Türkiye ile Portekiz arasındaki köklü dostluk ilişkilerinin çok eskilere dayandığını söyleyen Vali Çakacak, “Geçmişten günümüze olumlu bir seyir izlemekte olan Türkiye-Portekiz siyasi ilişkileri, son yıllarda daha da gelişme eğilimi sergilemektedir. Türkiye’nin AB üyeliği hususunda Portekiz’de partiler üstü bir uzlaşı bulunması bizleri çok memnun etmektedir. Avrupa Birliği’ne üyelik sürecimizde her zaman yanımızda olduğunuz ve bizleri her zaman desteklediğiniz için teşekkür ederim. Avrupa’nın en doğu ve en batı ucundaki iki dost ülkenin ilişkilerinin daha da yukarılara çıkacağından, ülkelerimiz arasındaki turizm hareketliliğinin bizleri birbirimize daha yakınlaştıracağından, Türk ve Portekizli girişimcilerin ilişkilerimizi daha da kuvvetlendireceğinden kuşku duymuyoruz. Türkiye ile Portekiz birçok uluslararası organizasyonda dünya barışına, kardeşliğine ve refahına katkı sunmaya devam edecektir” diye konuştu.

    Eskişehir’de bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu bildiren Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva ise, ziyareti kabulden dolayı Vali Çakacak’a teşekkürlerini iletti. Türkiye ve Portekiz arasındaki ilişkilere büyük önem verdiklerini bildiren Büyükelçisi Silva, her alanda artarak gelişen ikili ilişkilerin devam etmesini istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow