hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prof. Dr. Saygıner: Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha dirençli

    Prof. Dr. Saygıner: Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha dirençli
    expand

    Prof. Dr. Saygıner: Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha dirençli

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Sayıner normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin daha çok anne sütü alabildiğini ve daha dirençli olduğunu söyledi.

    Eskişehir Sağlık Müdürlüğü, normal doğumlara dikkat çekmek için Yunus Emre Devlet Hastanesi Gaffar Okkan konferans salonunda bilgilendirme konferansı düzenledi. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge, anne ve bebeğin sağlığını tehdit eden bir durum olmadığı sürece, normal doğumun en sağlıklı ve en yararlı doğum şekli olduğunu belirterek, ebelerin aktif olmadığı yerlerde sezeryenle doğum oranının çok yüksek olduğunu ifade etti. Konferansın konuşmacısı olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Sayıner ise normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin daha çok anne sütü alabildiğini ve daha dirençli olduğunu söyledi. Son yıllarda gittikçe artan sezaryen ile doğum oranlarına dikkat çeken Prof. Dr. Sayıner, sezaryenle doğumda dünya birincisi olduğumuzu ve bununla birlikte kadınların normal doğum yapma becerilerinin azaldığını söyledi.

    Modern kadının yaşam tarzında görülen değişikliklerin de önemli bir etken olduğunu belirten Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, “Geçmişte tarlada çalışan, tüm işlerini kendisi yapan kadınların bugün masa başında çalışan, pratik yaşam tarzına alışan kadınlara göre daha rahat doğum yapıyor. Sezaryen doğum bir dönem zenginlik belirtisi olarak algılanmasının ve sezaryenle doğan bebeklerin daha zeki olduğu gibi sezaryeni özendiren çeşitli yanlış inanışların da sezaryen oranlarındaki artışta etkili oldu. Ancak son yıllarda yapılan araştırmaların normal/vajinal doğumun bebeğin bağırsak mikrobiyotası açısından son derece önemli olduğunu, sezaryen bebeklerde ise birçok farklı komplikasyona rastlanabildiğini, hayata dezavantajlı başladıklarını gösterdi. Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha çok anne sütü alabiliyor ve daha dirençli oluyor” dedi.

    Soru-cevap bölümünden sonra Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner’e Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Mücahid Said Destici tarafından teşekkür belgesi ve çiçek verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow