hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Müdürü Bilge’den kurban eti uyarısı

    Sağlık Müdürü Bilge’den kurban eti uyarısı
    expand

    Sağlık Müdürü Bilge’den kurban eti uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kist hastalığı bayramda sağlıklı beslenme gibi konularda açıklamalar da bulunarak vatandaşları uyardı.

    Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle uyarılarda bulunarak kurban kesiminin, gerekli dini hükümlere uygun, hijyenik hale getirilmiş, sağlıklı çevre koşullarında gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

    Kurban kesiminden önce gerek hayvanların kesilmesi, yüzülmesi, parçalanması, etin nakli, muhafazası esnasında gerekse pişirilmesi ve tüketime sunulması aşamalarında temizlik ve hijyen kurallarının ihmal edilmemesi gerektiğini ifade eden Do. Dr. Bilge, “Ellerin mutlaka sabunla yıkanması, et ile temasta elde yara varsa hijyenik eldivenlerin kullanılması gerekir. Et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda akciğer ve karaciğere yerleşerek hayvanlardan insanlara geçebilen ‘kist hidatik’ hastalığına karşı dikkatli olunması gerek. Kistli sakatatların hayvanlara yedirilmemesi, derin bir çukura gömülmesi gerekir, halk arasında kist hastalığı olarak da bilinen ‘kist hidatik’ hastalığının insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümüne sebep olabilen bir hastalıktır. Müdürlüğümüzce  ‘sağlıklı bayram’ etkinlikleri kapsamında İlimizdeki tüm kurban kesim ve satış yerlerine kist hidatik hastalığı hakkında bilgilendirici bez brandalar asıldı. Vatandaşlarımıza bilgi verilerek broşür dağıtımı yapıldı. Ayrıca tüm aile sağlığı merkezleri, hastaneler ve camilere de Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme, yaralanmalara karşı alınacak önlemler ve kist hidatik hastalığı konularını içeren afişlerin asılması sağlandı” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow