hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Ömer Bora’nın adı lisede yaşayacak

    Şehit Ömer Bora’nın adı lisede yaşayacak
    expand

    Şehit Ömer Bora’nın adı lisede yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de, yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopterde şehit olan Topçu Albay Ömer Bora’nın adı törenle Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonuna verildi.

    Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa Eskişehir Vali Yardımcısı ve Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Tepebaşı Müftüsü Gafur Yıldırım, Türkiye Harp Malülü Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, şehit aileleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldı. Okul Müdürü Dr. Sırrı Kabadayı, 16 Mart 2006 tarihinde şehit düşen Topçu Albay Ömer Bora’nın hayatını anlatarak, “Siz, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canınızı verdiniz. Kara toprakta değil, milletimizin kalbinde yaşıyorsunuz. Bundan böyle Atatürk’ün manevi kızının adını taşıyan Sabiha Gökçen ile birlikte okulumuzda ebediyen yaşayacaksınız. Bıraktığınız emanet emin ellerdedir” dedi. Berker Bora ise pansiyona babasının adının verilmesini kendilerini onurlandırdığını belirterek, “İsminin verildiği bu pansiyonda kalan öğrencilerin vatana, millete hayırlı bireyler olarak yetişmesini dilerim. Pansiyona babamın isminin verilmesini sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

    Vali Yardımcısı ve Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz ise açılış konuşmasında şunları söyledi:
    “Şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım az kalır. Şehidimiz için böyle anlamlı törenin gerçekleşmesini sağlayan Okul Müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim. Öğrencilerimiz şehidimizin hayatını öğrenecekler, şehitliğin önemini en iyi şekilde hissedeceklerdir. Şehidimiz çocuklarımıza ruh ve heyecan katacaktır. Pansiyonumuza Şehidimizin isminin verilmesinin vatan, bayrak, millet sevdalısı gençlerin yetişmesine vesile olmasını diliyorum”

    Tepebaşı Müftüsü Gafur Yıldırım tüm şehitler için dua okudu. Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından konuklar öğrencilerle birlikte iftar yemeğine katıldı. 2006 yılında Erzurum-Erzincan karayolunun 55. kilometresinde yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopterde Topçu Albay Ömer Bora şehit olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow