hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlandı

    Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı
    expand

    Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yıldönümü törenle kutlandı.
    İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Vali Özdemir Çakacak, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İlhan Şen, Polis Okulu Müdürü Muzaffer Doğanay, şehit aileleri ve gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kısa film gösterimiyle devam etti. Şehit Komiser Yardımcısı Oktay İzgi'nin oğlu Hikmet Can İzgi'nin okuduğu "Ben Polis Olacağı" adlı şiirin ardından Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan geçmişten günümüze Türk Polisini anlatan slayt gösterimi sunuldu.
    Vali Çakacak yaptığı konuşmada, “Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün tesisi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile temel hak ve özgürlüklerini korumak, halkımızın huzur ve güven ortamında yaşamasını sağlamak, kamu düzenini devam ettirmek gibi önemli ve kutsal görevleri her koşulda büyük özveri ile yerine getiren Türk Polis Teşkilatı’nın 174'üncü kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Üstün görev bilinciyle halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, huzur ve asayişini temin etmek için başarıyla görev yapan polislerimizin milletimiz nezdinde çok kıymetli olduğunu ifade ederek; terör başta olmak üzere, suç ve suçlulara karşı verilen mücadelede elde ettikleri başarılarla hepimizin gönlünde taht kurduklarını ifade etmek istiyorum" dedi.
    İl Emniyet Müdürü Dinç ise, teşkilat mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "174 yıldır milletine hizmet etmeyi, halka hizmet etmeyi, hakka hizmet etmek olarak gören Türk Polis Teşkilatı'nın bir mensubu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 10 Nisan 1845'den bu yana Türk Polis Teşkilatı büyük bir fedakarlıkla, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Tarihi başarılarla dolu, Türk Polis Teşkilatı, çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözeten bir anlayışla görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir" diye konuştu.
    Konuşmalardan sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan başarılı personele, Şehit Komiser Yardımcısı Oktay İzgi’nin oğlu Hikmet Can İzgi’ye, 02-04 Nisan 2019 tarihleri arasında Antayla-Kemer’de düzenlenen 2019 yılı Avrupa Poomse Taekwondo Şampiyonası’nda Avrupa 1'incisi olan görevli personel Halil İbrahim Karakuyulu’nun kızı Gül Sena Karakuyulu’ya, Vali Özdemir Çakacak tarafından hediye ve plaket verildi. En yeni ve en eski polis memurlarının bayrak tesliminden sonra program müzik dinletisiyle sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow