hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üreticilere 25 bin lavanta fidesi dağıtıldı

    Üreticilere 25 bin lavanta fidesi dağıtıldı
    expand

    Üreticilere 25 bin lavanta fidesi dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Büyüşehir Belediyesi Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projeleri kapsamında, lavanta üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Seyitgazi iİçesi'nin Şükranlı Mahallesi sakinlerine 25 bin lavanta fidesi dağıtıldı. 
    Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsalda yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak verilen yaklaşık 200 bin dut fidanı, 2,5 milyon marul fidesi, 765 bin domates fidesi ve 50 manda hibesinin ardından bir destek de lavanta üreticilerine yapıldı. Şükranlı Mahallesi'ndeki lavanta üreticilerinden gelen talep ile mahalle sakinlerine 25 bin lavanta fidesi dağıtıldı.
    Başkan Büyükerşen, “Arpa, buğday, şeker pancarı gibi klasik tarım ürünlerinin dışında lavanta gibi oldukça önemli bir seviyede gelir sağlayan bir değerin üretimine destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şükranlılı hemşehrilerimizin bu alandaki başarısını yakından takip ediyorum. Hemşehrilerimiz lavantayı sadece üretmekle kalmıyor, sabun, yağ, yoğurt, tatlı gibi birçok farklı alanda üretim de yapıyorlar. Fide temini konusunda güçlük çektiklerini duyunca hemen ilgili birimimizi görevlendirerek bu konuda kendilerine destek olmak istedik. Bu destek yalnızca bir başlangıç, ilerleyen dönemde bu desteğimizi arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi zor günlerden geçen üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 
    Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise, “Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi Sayın Hocamız ile uyum içinde çalışarak kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar canlandıracağız. Şükranlılı hemşehrilerimizin fide temini konusunda destek talebi üzerine Sayın Hocamız bizleri kırmayarak ilk olarak 25 bin fideyle üreticimize desteğini gerçekleştirdi. İnanıyorum ki bu destek artarak devam edecek ve Şükranlı Mahallemiz aynı Isparta'nın Kuyucak bölgesi gibi bu alanda örnek bir yer haline gelecektir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow