hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Ayyıldız, Karacahisar Kalesi arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi

    Vali Ayyıldız, Karacahisar Kalesi arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi
    expand

    Vali Ayyıldız, Karacahisar Kalesi arkeolojik kazı çalışmalarını inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR  Valisi Erol Ayyıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ile birlikte Karacahisar Kalesi kazı alanında yürütülen çalışmaları inceledi.
    Karacahisar Kalesi kazı alanını yerinde inceleyerek akademisyenler ve öğrencilerle sohbet eden Vali Ayyıldız, kazı çalışmalarının Anadolu Üniversitesi tarafından sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yürütülen arkeolojik kazı sonucunda ortaya çıkarılacak bulguların geçmişe ışık tutacağını ve Osmanlı’nın kuruluş dönemi ile ilgili birçok bilinmeyen noktayı aydınlatacağını söyledi. Osmanlı Beyliği’nin fethettiği ilk kale olma özelliğini taşıyan Karacahisar’da, Osman Gazi adına sikke basıldığını ve ilk hutbenin de okunduğunu belirten Vali Ayyıldız, bu yönüyle de bölgenin Osmanlı ve Türk tarihi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
    Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise, Karacahisar Kalesi’ni yerinde ziyaret etmenin oldukça gurur verici olduğunu belirterek, “Tarihi bilgiler her zaman doğru bilgiyi ortaya çıkarmak anlamında çok önemlidir. Kaldı ki, burada kendi tarihimizden bahsediyoruz ve Osmanlı tarihimizden geriye kalan ciddi kazanımlardan biri de burası. Bugün Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ile birlikte incelemelerde bulunduk. Eskişehir Valiliğimiz yürüttüğümüz bu çalışmada bizim en büyük destekçilerimizden. Tarihi 1299’a giden Karacahisar Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarının tamamlanasıyla gerçekleştirilecek restorasyon sonucunda, Karacahisar’ın şehrimize çok önemli katkılar sağlamaya da aday olduğunu düşünüyoruzö diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow