hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Festivalde, 'Arşın mal alan' opereti sahnelendi

    Festivalde, Arşın mal alan opereti sahnelendi
    expand

    Festivalde, 'Arşın mal alan' opereti sahnelendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) işbirliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce (DOB) düzenlenen 2’nci Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali kapsamında, Azeri besteci Üzeyir Hacıbeyov'un sevilen eseri 'Arşın Mal Alan' opereti sahnelendi.

    Karabağ'ın Şuşa şehrinde genç bir tüccar olan Esger’in kurnaz arkadaşı Süleyman’ın yardımıyla, arşın malcı (kumaş satıcısı) kılığında kapı kapı dolaşırken girdiği bir evdeki Soltanbey'in kızı Gülçöhre'yi görüp aşık oluşunun hikayesini anlatan operet, Samsun Devlet Opera ve Balesi oyuncuları tarafından sergilendi.

    Librettosu Üzeyir Hacıbeyov’a ait olan, genç tüccar Esger’i  Gürkan Sezgin, güzel Gülçöhre’yi ise Eda Bingöl Gürkan'ın oynadığı operette, orkestra ve koro şefliğini Marco Morrone, rejisörlüğünü Hafız Guliyev, koreografisini Özgün Barılı, dekor uyarlaması Hakkı Kandır, ışık tasarımını ise Oğuz Murat Yılmaz üstlendi.

    Azerice oynanan, yaklaşık 1,5 saat süren, konusu ve oyuncuların sahne performanslarıyla büyük beğeni toplayan 2 perdelik eserin sonunda, izleyiciler oyuncuları ayakta alkışladı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow