hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep destanının anlatıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi

    Gaziantep destanının anlatıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi
    expand

    Gaziantep destanının anlatıldığı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP Valiliği Koordinasyonunda, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '25 Aralık Antep Savunması' ile ilgili şiir hikaye ve türkü yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi.
    Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş destanını anlatan 12-17 yaş ve 18 yaş üzeri üzere iki kategoride Antep Harbi Kahramanlık Hikayeleri, şiir ve Gaziantep Türküleri Online Türk Halk Müziği Solo Ses yarışması düzenlendi. Toplamda 2 bin 490 yarışmacının başvurduğu yarışmada 1264 şiir, 971 hikaye ve 255 ses başvurusu alındı.
    Kültürü unutmamak, gelecek kuşaklara aktarmak ve bu tarz etkinliklerini desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
    Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, daire başkanları ve ödül alan yarışmacılar katıldı.
    Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin, bu tür etkinliklerin kentin tarihini unutmamak ve gelecek kuşaklara aktarmak anlamında önemli olduğunu dile getirdi.
    Şahin, gençlerin milli şuurla ve sanatla iç içe yetişmelerini istediklerini ifade ederek,'' Yeni Yavuz Bülent Bakiler yetiştirmek için buradayız. Yine Alaaddin Yavaşçalar yetiştirmek için buradayız. Sanat gençlerimizin hayata bakış açılarını değiştiriyor. Tarihimizi kültür ve sanatla birleştirmek için bu özel yarışmaları açıyoruz. Milli eğitim müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Biz bir milyon genci olan çok özel bir şehiriz. Bu şehirde ancak güçlü bir liderlikle bunu başarabiliriz. Yalnızca gençlikten sorumlu bir daire başkanlığı oluşturduk. Gençler bizim geleceğimiz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin emrindeyiz'' dedi.
    Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, Pandemi sürecinde öğrencilerin çıkamadığını ve bu tarz etkinlikler ile hem tarihi hatırlayıp hem de sosyalleştiğini söyledi.
    Tepe, ''1 milyon adede yakın kitap temini için büyükşehir belediyemiz bizlere destek oldular. Uygulamalı çocuk kütüphanelerimiz var ve Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yoktur. Büyükşehir belediyemiz tablet konusunda milli eğitime 23 bin 680 adet tablet verdi. Bu destek bütün illeri ikiye katlamış bir destektir. Köylerimizde internet yoktu yine büyükşehir belediye başkanımız bu konuda destek vererek oralara internet ulaştırdı. Bunların yanı sıra da bu tarz yarışmalar tatlı rekabeti arttırıyor. Ben dereceye giren tüm kardeşlerime başarılar diliyorum'' diye konuştu.
    Öte yandan şiir ve hikaye dallarında derece alanlar tam, yarım ve çeyrek altın ile ödüllendirilirken,  ses yarışmasında derece alanlara ise klip çekileceği öğrenildi.
    Programın sonunda ise, ödüllerini alan yarışmacılar şiir ve türküler seslendirdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow