hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep mutfağı, korunup yaşatılıyor

    Gaziantep mutfağı, korunup yaşatılıyor
    expand

    Gaziantep mutfağı, korunup yaşatılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP mutfağını korumak ve yaşatmak amacıyla eğitimlerini sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM), öğrencilerin yanı sıra profesyonel ve amatör aşçılara kapısını açtı, binlerce aşçı yetiştirdi.

    Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağına' giren Gazi şehir, ününü nesilden nesle aktarmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ana okul, ilkokul ve lise öğrencileri, şehrin eşsiz yemek kültürünü tanıma fırsatı buldu. Düzenlenen atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, yöresel lezzetlerin yapımı ve püf noktalarını eğitmenler eşliğinde öğrendi, Antep mutfağını yakından gördü.

    Türk ve dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan Gaziantep mutfağı; kuşaktan kuşağa öğretilen Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi'nde, yetişkinlere de aşçılık eğitimi verdi.

    Türkiye'nin ilk ve tek mutfak müzesi olan Emine Göğüş Mutfak Müzesi'nin avlusunda faaliyet gösteren MUSEM, hem profesyonel hem de amatör aşçılara Antep mutfağına yönelik eğitimler vermeye başladı. Gaziantep mutfağını korumayı ve yaşatmayı amaçlayan merkez, eğitimlerine devam ediyor.  

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow