hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep savunması ajandayla anlatıldı

    Gaziantep savunması ajandayla anlatıldı
    expand

    Gaziantep savunması ajandayla anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. tarafından Antep Savunması’nın 100’üncü yılına giderken 11 ay boyunca Fransızlara karşı verilen kahramansı mücadeleyi tekrar gözler önüne sermek ve mücadelenin gelecek neslin hafızasında yer etmesini sağlamak amacıyla ajanda hazırladı.

    Antep Savunması’nın gün gün tarihlendirildiği 2020 Gaziantep Ajandası’nda, kurtuluş mücadelesinde vatanı savunan önemli isimlerin bilgilerinin bulunmasının yanı sıra Türk Edebiyatı’nda tanınan önemli yazarların sözlerine de yer verildi.

    Gazikültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, ajandanın önemli bir kaynak olduğunu belirterek “Hazırladığımız bu ajandada 3 yılı aşkın devam eden Antep savunmasında ortaya çıkan önemli gün ve tarihleri bir kronoloji içinde ortaya koyarak 100 yıl önce atalarımızın gösterdiği bu destansı direnişinin her anını fotoğraf kareleriyle, belgelerle ortaya koyarak ve  Türk Edebiyatının güçlü kalemlerinin Gaziantep ile ilgili yazılarına yer vererek tekrar hatırlatmak istedik” diye konuştu .

    Gazikültür A.Ş.’nin 35’inci yayını olarak çıkarılan 140 sayfalık ajanda Gaziantep Zeugma Müzesi, Arkeoloji Müzesi mağazaları, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda satışa sunuldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow