hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'in tarihine ışık tutacak üç kitap daha yayınlandı

    Gaziantepin tarihine ışık tutacak üç kitap daha yayınlandı
    expand

    Gaziantep'in tarihine ışık tutacak üç kitap daha yayınlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ATMACA-Ahmet KILIÇ/GAZİANTEP, (DHA)-GAZİANTEP'te Şehitkamil Belediyesi tarafından kent savunmasına ışık tutacağı belirtilen 3 yeni kitabın tanıtımı yapıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentin kültür ve sanat hayatına yönelik çalışmalara önem verdiklerini söyleyerek, "Bu üç eserin hizmete girmesi ile kaynak sayımız 24'e yükseldi. Kültür ve sanat adına yarın ardımızda güzel şeyler bırakmak istiyoruz "dedi.
    Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep'in kültür, sanat ve tarih hayatına ışık tutacak 3 kaynağın daha yayımlandığını belirterek, "Bu üç eserle birlikte toplamda 24 eser hayata geçmiş olacak. Bu makamlar süreli makamlardır. Üç dönemdir bu koltukta görev yapıyoruz. Bu süreçler bitecek yarın arkamızda güzel şeyler bırakmamız gerekti. Özellikle de Gaziantep'in kültür ve sanat hayatına yönelik olarak yazılı kaynakların bırakılması gerekiyordu. Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü gerekçesiyle geçen yıl başlatılan 'İşte Bu 100'den' etkinlikleri adı altında devam ettiğimiz bu çalışmalarda sene sonuna kadar yeni eserler ortaya koyacağız" dedi.
    'ESERLERİMİZİ AKLIN VE BİLİMİN IŞIĞINDA OLUŞTURUYORUZ'
    Oluşturulan eserlerde niteliğe önem vererek uzman akademisyenlerle çalışılıp yazılı eserlerin oluşturulduğuna dikkat çeken Fadıloğlu, "Oluşturduğumuz bu eserlerde niteliğe önem veriyoruz. Bu konuda da tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte işi bilenlerle, uzmanlarla çalışıyoruz. Bu konuda akademik hocalarımızın hem akademik çalışmalarına katkı sunmak adına hem de bizden sonraki nesillere yazılı eserlerin kalması adına bu faaliyetleri önemsiyoruz. Yalnızca 100. Yıl etkinlikleri kapsamında değil bu görevde kaldığımız süre boyunca bu tür çalışması olan tüm hocalarımızla bilimin ve aklın ışığı altında çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow