hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te resim ve kaligrafi sergisi açıldı

    Gaziantepte resim ve kaligrafi sergisi açıldı
    expand

    Gaziantep'te resim ve kaligrafi sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Etem Çalışkan tarafından hazırlanan Resim ve Kaligrafi Sergisi, Gaziantep Sanat Merkezi'nde açıldı.

    Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Latif Karadağ, 5 yıllık süreçte en önemli çalışmalarından birisinin Gaziantep Sanat Merkezi olduğunu ifade etti. Çatısı çökmüş, içi su dolu olan mekanı elden geçirerek merkeze dönüştürdüklerini anlatan Karadağ, "Burası, beş antik kenti bünyesinde barındıran Antep'e, çok yakışan bir sanat merkezi haline geldi. Tepeden tırnağa yenilendi, merkezde sürekli yaşayan sanatsal etkinlikler düzenleniyor. Nitelikli, ülke çapında büyük etkinlikler, büyük sergilerimiz devam ediyor, bugün de Resim ve Kaligrafi Sergisi'ni açıyoruz. Bu sergi, 2014-2019 yılları arasında büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Fatma Şahin'in son sergisi olacak ama pazartesi günü başlayacak yeni dönemle birlikte yine nitelikli sanatsal etkinliklere bu mekân, ev sahipliği yapacak" dedi.

    Etem Çalışkan da serginin açılmasında destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Karadağ ve beraberindekiler, sergiyi gezdi. 91 yaşındaki Çalışkan'ın 91 çalışmasının sergileneceği sergi, 8 Nisan'a kadar açık kalacak. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow