hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te, 'Takograf' semineri

    Gaziantepte, Takograf semineri
    expand

    Gaziantep'te, 'Takograf' semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, (DHA) - ULAŞTIRMA Elektronik Takip Denetim Sistemi (U-ETDS) ve Sayısal Takograf Bilgilendirme Semineri Gaziantep Ticaret Odasında düzenlendi.

    Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkan Yardımcısı Mithat Tümer, Meclis Üyesi Dursun Karahan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Çetin Bahadır ve Bakanlık uzmanlarının katıldığı seminere yoğun ilgi gösterilirdi. Gaziantep'in yükünü taşıyan lojistik sektörünün kent ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Tuncay Yıldırım, "Bugün Gaziantep ülkenin 6'ncı büyük ekonomisi ve bölgenin lokomotifiyse bu başarıda lojistik sektörünün payı çok büyüktür" dedi.

    Lojistik sektörünün kente kattığı değeri ve başarısını daha da yükseltmek, devamlı kılabilmek için ellerinden geldiğince engelleri, sorunları aşmaya gayret ettiklerini belirten Yıldırım, “Sınır kapılarındaki bekleme süreleriniz, Vize problemleriniz, Eximbank kredilerini alırken yaşadıklarınız. Yani bize ilettiğiniz her sıkıntı, her ihtiyaç için ilgililerle görüşüyoruz, takipçisi oluyoruz. Yaşanan bu sorunları da ne yapıp edip çözüyoruz" diye konuştu.

    Mal ve hizmet üretim süreçlerinin ayrılmaz bir parçasının 'Dijitalleşme' olduğunu söyleyen Başkan Yıldırım, “Sizler de bu süreci birebir yaşıyorsunuz. Telefonunuzdan araçlarınızın nerede olduğunu takip ediyor, müşterilerinize anında bilgi akışlarını sağlayabiliyorsunuz. Diğer taraftan devlet ile olan ilişkinizde de dijitalleşme zorunlu bir hal almış durumda. Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi, Sayısal Takograf gibi sistemler ve uygulamalar artık sizin sektörünüzün ayrılmaz parçalar" şeklinde konuştu.

    Tuncay Yıldırım, oda olarak, lojistik sektörüne verilen hizmetlerde oldukça yüksek bir kapasiteye sahip olduklarını vurgulayarak, 2011'den bu yana 16 binden fazla Sayısal Takograf kartı verdiklerini ve bu rakamla Türkiye'deki Odalar içerisinde ilk 5'te olduklarını söyledi.

    Lojistik sektörünün dijitalleşen dünyaya hızla adapte olması gerektiğini ve sektörün kullandığı sistemlerin de hızla yenilendiğini söyleyen Yıldırım, U-ETDS ve Sayısal Takograf sistemindeki son gelişmelere uyum sağlamanın da önem arz ettiğini ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow