hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te 'uzman teyze' projesi tanıtıldı

    Gaziantepte uzman teyze projesi tanıtıldı
    expand

    Gaziantep'te 'uzman teyze' projesi tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP,(DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR iş birliğinde düzenlenen 'Çocuk Bakım Elemanı Yetiştirme Programı Lansmanı' düzenlendi. 'Uzman teyze' olarak da isimlendirilen projede 75 çocuk bakıcısı kadın aldıkları eğitim ile alanlarında uzmanlaşmış olacağı belirtildi.
    Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin, İl Milli Eğitim Müdür vekili Halit Ateş ve kursiyerler katıldı.
    Programa dahil olan kursiyerlerin çocuklarda gelişim dönemleri ve gelişime etki eden faktörler başta olmak üzere çocukların dil gelişimi, iletişim becerileri,sanat,oyun, beslenme, sağlık ve temizlik gibi konularda eğitim alacakları bildirildi.
    Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'de çalışan ailelerin çocuklarının artık uzman kişiler tarafından yetiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, ''Bu kurs ile anne yarısı dediğimiz uzman teyzelerin iyi eğitim almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Teslim ettiğimiz evlatlarımızın emin ellerde güvenilir ve bilgili kimseler tarafından yetiştirilmesini istiyoruz. Çocuk büyüdükten sonra bazı şeyleri değiştirmek zor oluyor. İşi baştan sağlam tutmak gerekiyor. Bütün bilim dünyası 0-3 yaşın önemli olduğunu söylüyor.  Bu yaş aralığı o kadar önemli ki ıskalamamız lazım. O yüzden bu işin başındaki kişilerin iyi yetişmiş olması lazım. Oluşturduğumuz bu model ile dünyaya örnek olmamız gerekiyor'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow