hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GİBTÜ ilk yılında yüzde yüz doluluğa ulaştı

    GİBTÜ ilk yılında yüzde yüz doluluğa ulaştı
    expand

    GİBTÜ ilk yılında yüzde yüz doluluğa ulaştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), ilk yılında yüzde yüz doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Yeni öğretim yılında güçlü adımlarla ilerlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. M. Nihat Hatipoğlu, "Yüreğimize ve omuzlarımıza gururla aldığımız misyonun hakkını vererek ilk yılımızı tamamladık ve 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’na, planladığımızın üzerinde bir seviyeden başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
    Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. M. Nihat Hatipoğlu, "İlk yılımız olması sebebiyle bahaneler üretmek yerine tüm kadromuzla her yeni güne ‘daha fazla ne yapabiliriz’ diyerek uyandık. Yoğun çabalarımız sonucu üniversitemizin adını 2019-2020 eğitim öğretim yılına; şehrimiz Gaziantep’te, yurtiçinde ve yurtdışında başarılardan yana fazlasıyla yazdırdık. Bununla birlikte bu yılki üniversite tercihleriyle ortaya çıkan tablo karşısında hep birlikte ‘iyi ki Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi var’ dedik. Çünkü Üniversitemiz öğrencilerin tercihleri sonucu doluluk oranlarını yeniden güncelledi. Misal Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na ait bölümlerimiz yüzde yüz kapasiteye ulaştı. Hatta fizyoterapi ve yaşlı bakım bölümlerimize ikişer tane okul birincisi kızımızı ek kontenjanla aldık. Bu durumun gurur veren mutluluğunu diğer pek çok bölümümüzde de yaşıyoruz ve diyoruz ki; GİBTÜ olarak ülkemizdeki, Ortadoğu’daki ve İslam dünyasındaki üniversite eğitim-öğretimi adına ne büyük bir eksikliği ortadan kaldırmışız aslında. Her geçen gün artarak devam eden bize ulaşan öğrenci talepleri, tebrikler ve destekler bunun en önemli göstergesidir" diye konuştu.
    YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLK TERCİHİ GİBTU
    Yabancı öğrencilerin tercihlerinde ilk sırada GİBTU'nun yer aldığını ifade eden Rektör Hatipoğlu "Ortadoğu’ya değinmişken GİBTÜ ile ilgili önemli bir bilgiyi de paylaşmakta fayda var. Ortadoğu’daki siyasi belirsizlik ve güvensizlik ortamı GİBTÜ’nün ciddi rakamlarda yabancı öğrenci talebiyle karşılaşmasına sebep oldu. Bu durum GİBTÜ’nün ve Türkiye’nin bölgedeki etkisini pozitif doğrultuda yükselten bir durum olmakla birlikte doğru değerlendirmemiz gereken bir fırsattır. Yabancı öğrenci kontenjanımızın çok üzerinde rakamlarda başvuru aldık. Misal İslami İlimler Fakültemize 231, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümümüze de 492 yabancı uyruklu öğrenci başvurdu. Hedefimiz bu yönde de Ortadoğu’da bir otorite olmak. GİBTÜ İslami Bilimler Fakültesi kurulduğu ilk yılda farkını ortaya koydu. Bunu bizzat ilk yılımızda ve bu yıl yapılan tercihler sonrasında yukarı doğru yükselen başarı çıtamızda gördük. Bu başarı elbette tesadüfi değil çünkü; “bölgemize ve ülkemize sergilemekle yükümlü olduğumuz bir misyonumuz da İslam adına layık olma sorumluluğudur. Bilinç ve bilimsel donanımla din, bilim, teknoloji ve aklı muazzam bir şekilde kombine ederek muasır seviyede nesillerimizin yetişmesine katkı sunmak boynumuzun borcudur. İslami ilimlerde Kuran, Sünnet, Akıl, Hikmet prensipli ve ülkemizin tüm temel değerlerini besleyecek nesilleri yetiştirmek için yola çıktık. En kısa zamanda bu yöndeki başarı meyvelerini toplamayı hedefliyorz" demiştik. İnancımız ve azmimiz sonrasında öğrencilerimizin yaptığı tercihler ile İslami Bilimler Fakültemizin tüm bölümleri tam kapasite doldu. Şimdiden daha büyük başarılara diyoruz ve sonraki yıllar için çalışıyoruz.Bizi en fazla mutlu eden bir diğer önemli sonuç da şu oldu; tercihler sonucu kontenjanlarımızdaki kız öğrenci fazlalığı. Ülkelerin geleceğini bilinçli, duyarlı anneler inşa eder... Geçen yıl, bu yıl ve sonrasındaki yıllarda GİBTÜ’de eğitim ve öğretimle hayata hazırlanan kız öğrencilerimiz ülkemizin teminatı olan donanımlı nesillerin yetişmesine vesile olacaktır bunu biliyoruz. Ve bu bilginin verdiği mutlulukla ülkemiz adına, İslam Dünyası adına, İnsanlık adına GİBTÜ olarak kararlı bir şekilde yorulmadan devam diyoruz" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow