hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslahiye’de ‘4006 TÜBİTAK Fuarı’

    İslahiye’de ‘4006 TÜBİTAK Fuarı’
    expand

    İslahiye’de ‘4006 TÜBİTAK Fuarı’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE(Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, ’4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ kapsamında hazırladıkları 26 projeyi sergiledi.

    Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Şeyhmus Doğan, proje yürütücüsü İbrahim Musaoğlu, Teknoloji Tasarım öğretmeni Emrah Akça, Görsel Sanatlar öğretmeni Nazife Batur, Ahmet Arif’in önderliğinde 65 öğrencinin hazırladığı 26 proje, okul salonunda beğeniye sunuldu. ’4006 TUBİTAK Bilim fuarının açılışına, Kaymakam Muhammet Lütfi Kotan,İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, STK ve siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Görücüye çıkan 26 projenin yer aldığı stantlarda projeleri inceleyen ve bilgi alan Kaymakam Muhammet Lütfi Kotan öğrencilere, "Sizler bizim umutlarımızsınız, geleceğimizsiniz" diyerek tebrik ederek başarılar diledi. 

    Okul Müdürü Şeyhmus Doğan ise TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın çocukların bilimsel gelişmesinin artması yönünde önemli rol üstlendiğine dikkat çekerek, "Ezbercilikten çok öğrencilerin yaparak, yaşayarak ve anlayarak öğrenmelerinin daha kalıcı olacağına inanıyoruz. Okul olarak bizler ‘Cumhuriyet Ortaokulu mucidini arıyor’ sloganıyla öğrencilerimizi teşvik etmeye çalışıyoruz. Velilerimizden ricamız ise çocuklarımızı desteklemenizdir” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow