hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslahiye’de lise öğrencileri dezenfektan ve logo üretiyor

    İslahiye’de lise öğrencileri dezenfektan ve logo üretiyor
    expand

    İslahiye’de lise öğrencileri dezenfektan ve logo üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri koronavirüse dezenfektan üretiyor. Aynı lisenin Mobilya ve iç mekan tasarım bölümü öğrencileri de atıl sıra ve masalardan ahşap logo yapıyor.

    İslahiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü öğretmen ve öğrencileri, 4 ay önce kurulan atölyelerinde koronavirüse karşı dezenfektan üretmeye başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilmesine rağmen kimya bölümünde 27 öğrenci 4’erli gruplar, Mobilya ve iç mekân tasarım bölümünde eğitim gören 100 öğrenci ise 8’erli gruplar halinde üretime devam etti.

    Kimya bölümü öğretmen ve öğrencilerinin ürettiği dezenfektanlar kent genelindeki kamu kurumlarına gönderiliyor.
    Mobilya ve iç mekan tasarımı bölümünde ise atıl durumdaki sıra ve masalar işlenerek ahşap oyuncak ve logolara dönüştürülüyor. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı logoların üretimin tamamlanmasının ardından paketlenerek okullara gönderileceği belirtildi.
    Okulun kimya öğretmenlerinden Osman Taşdemir, geçen yıl Ekim ayında üretime başladıklarını belirtti. Günlük 10 ton dezenfektan üretme kapasitesine sahip olduklarını anlatan Taşdemir, talep olması halinde üretimlerini günlük 30 tona çıkarabileceklerini kaydetti.
    Okul müdürü Mehmet Güven ise öğretmen ve öğrencileri bu süreçte üretime devam etmesinden dolayı kutladı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow