hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İslahiye'de ‘Önce Yaya’ uygulaması

    İslahiyede ‘Önce Yaya’ uygulaması
    expand

    İslahiye'de ‘Önce Yaya’ uygulaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için 81 ilde başlattığı ‘Önce Yaya’ projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi  İslahiye ilçesinde,uygulamayı hayata geçirdi. Yeni Hükümet Konağı önüne ‘Önce Yaya’ görseli çizildi.

    İçişleri Bakanlığınca ,2019’un ‘yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edilmesi nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler,İslahiye ilçe merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Atatürk ve Hatay Bulvarında yaya geçidi çizgilerini ve ‘Önce Yaya’ görsellerini çizdi. 

    Ekipler, yaya geçitlerine sürücülerin görebileceği şekilde ‘Önce Yaya’ görselleri ile birlikte çizgi çalışması yaptı. Böylece sürücülerin, yaya ve okul geçidine yaklaşırken güvenle yavaşlayabilmesi ve durabileceği uygun mesafe göz önüne alınarak uyarılması sağlanıyor. Yetkililer, proje kapsamında uygulamanın önce kentin ana arterlerinde sonra da ilçede ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow