hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LGS 1'incisi Alıcı: Pandemi sürecini aleyhime çevirip sıkı çalışmayla başardım

    LGS 1incisi Alıcı: Pandemi sürecini aleyhime çevirip sıkı çalışmayla başardım
    expand

    LGS 1'incisi Alıcı: Pandemi sürecini aleyhime çevirip sıkı çalışmayla başardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Liselere Geçiş Sınavı(LGS)'nda ilçe birincisi olan Selin Nur Alıcı (14), başarısını pandemi sürecini aleyhine çevirip sıkı, düzenli ve disiplinli çalışmayla elde ettiğini söyledi.

    Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen LGS sınavında Dervişpaşa Orta Okulu öğrencisi Selin Nur Alıcı 485.4186 puan alarak ilçe birincisi oldu. Başarısını koronovirüs salgınını aleyhine çevirerek sağladığını söyleyen ve hedefinin doktorluk olduğunu ifade eden Alıcı, pandemi sürecinde evden çıkmayarak sıkı, düzenli ve disiplinli çalıştığını dile getirdi.

    Pandemi sürecinde evde çıkmadan ders çalıştığını söyleyen Alıcı, " Sıkı, düzenli ve disiplinli çalışmak, hiçbir zaman bırakmamak ve bıraktığım zamanda önümde güzel bir yolculuk olduğunu düşünüp yeniden toparlanmak başarı sırrım bu. Her gün 7 ile  10 saat çalıştım. Okul müdürümüzün çok desteği oldu. Okul zamanında öğretmenlerimiz boş ders saatlerinde bizlerle bire bir ilgilenmesini sağladı. Dershaneye gitmedin çünkü okulum bir dershane gibi işliyordu. Evde ders çalıştığım dönemde de sosyal medya aracılığıyla öğretmenlerimle irtibatımı kesmeden anlamadıklarımı öğretmenlerime sordum. Koronavirüs ile birlikte insanların küçük bir nedenden dolayı hayatını kaybettiğini gözlemleyince, insanların artık böylesine ölmesini istemediğim için virüs gibi hastalıklara cözüm bulmak için bende doktor olmak istiyorum. Aileme, öğretmenlerime bu mutluluğu tattırdığım için çok mutluyum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow