hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samana rağbet çiftçiyi sevindirdi

    Samana rağbet çiftçiyi sevindirdi
    expand

    Samana rağbet çiftçiyi sevindirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, buğday hasadının ardında samana olan rağbet çiftçiyi sevindirdi.

    İslahiye'de 180 bin, Nurdağı'nda ise 130 bin dekar buğday ve arpa ekili alanda hasad devam ediyor. Biçerdöverlerin buğday hasadını saman karşılığında yapmasıyla saman değer kazanmaya başladı. Hayvan çiftçileri kış aylarında saman sıkıntısı yaşamamak için samanı tarlada satın alıyor. Biçerdöverlerin arkasına bağlanan aparatlarla toplanan saman balyalanarak satılıyor.

    İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, "İlçede 180 bin, Nurdağı'nda ise 130 bin dekarda buğday ve arpa hasadının devam ediyor. Mevsimsel yağışların iyi gitmesi ile rekoltenin yüksek olmasının yanında hasadı yapılan alanlarda anızların saman haline getirilip çuvallara veya balyalanarak satışa sunuluyor. Samanın balyasının 6 liradan, kilosunun ise 40 kuruştan alıcı bulmasıyla, bu yıl buğday rekoltesiyle, fiyatıyla ve samana olan rağbetle yüzleri güldürüyor diyebiliriz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow