hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınava polisin yardımı ile yetişti

    Sınava polisin yardımı ile yetişti
    expand

    Sınava polisin yardımı ile yetişti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, LGS'ye girmek için geldiği okulda kimliğini unuttuğunu fark eden Suriye uyruklu Amina Haydar’a polis yardım etti. Kimliğini alması için ekip otosuyla evine götürülen Amira, hızla geri getirilerek, sınava yetiştirildi.
    İslahiye’de 998 öğrenci 3 merkezdeki 52 salonda 113 öğretmen gözetiminde LGS'nin ilk oturumuna katıldı. Adaylar, görevlilerin kontrolünün ardında salona alınırken yoğunluk yaşandı. Sınavın başlamasına 10 dakika kala Cumhuriyet Ortaokulu’na gelen Suriye uyruklu Amina Haydar ise kimliğini evde unuttuğu için salona alınmadı. Okulda görevli polisler, küçük kızın yardımına koştu. Ekip otosuyla eve götürülen Amira Haydar, kimliğini aldıktan sonra sınava dakikalar kala okula geri getirildi.
    NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KİMLİK ALDI
    Aynı okulda sınava girmek isteyen Hatice Uygun adlı öğrenci de kimliği olmadığı için salona alınmadı. Kimliğinin kaybolduğu ortaya çıkan Uygun, okul bahçesinde gözyaşlarına boğulurken, baba Mecit Uygun, Nüfus Müdürlüğü'nden yeni kimlik alarak, kızının sınava yetişmesini sağladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow