hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahtaköprü Baraj’ında set yükseltme çalışması başlatıldı

    Tahtaköprü Baraj’ında set yükseltme çalışması başlatıldı
    expand

    Tahtaköprü Baraj’ında set yükseltme çalışması başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, Tahta Köprü Barajı'nda, taşkınların önlenmesi ve Amik Ovası’nın sulama ihtiyacını karşılanması amacıyla yapılacak set yükseltme çalışması törenle başlandı.

    İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve İslahiye ile Hatay arasındaki Amik ovasını sulayan Tahta Köprü Barajında set yükseltme çalışması için tören düzenlendi. Törene; AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, DSİ 6'ncı Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Hatay’ın yarım asırlık hayali olan Tahta Köprü Baraj’ında son aşamaya geldiklerini belirten AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, "Allah nasip ederse barajın yükseltilmesiyle olağan bir durum yaşanmazsa bir daha taşkınlar yaşanmaşacak. Yükseltme çalışmaları bittiğinde sel önlenecek. Su tutuma kapasitesinin iki katına çıkmasıyla sulanan arazi miktarı dört katına çıkacak.  Amik ovasında sulanmayan yer kalmayacak. Barajın yükseltmesiyle birlikte aynı zamanda  elektirk üretilecek. Çalışmaların Aralık ayında bitmesini planlıyoruz.  Hassa ve İslahiye belediyelerinin işbirliğiyle baraj çevresinde çok güzel turizm alanları oluşturulabilecektir” diye konuştu.

    Konuşmaların ardında bölgede bugüna kadar yapılan çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinde bilgi alınırken, set yükseltme çalışmasını ise İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural kullandığı iş makinesi ile yaptı.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow