hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar, en güzel köfteyi yapmak için yarıştı

    Kadınlar, en güzel köfteyi yapmak için yarıştı
    expand

    Kadınlar, en güzel köfteyi yapmak için yarıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - ŞEHİTKAMİL Belediyesine bünyesinde faaliyet gösteren aile merkezlerinde eğitim alan kadınlara yönelik geleneksel ‘Bahar Şenliği’ başladı. Şenlikte düzenlenen köfte yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kadınlarla birlikte halay çekti.

    Şehitkamil Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Bahar Şenliği’ etkinliklerinin startını verdi. Toplam 37 aile merkezinden 4 bin 300 kadının katılacağı şenlik, 4 gün boyunca devam edecek. Dülük Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen şenlikte düzenlenen yağlı köfte yarışmasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Köfteleri tattıktan sonra puan veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, dereceye girenleri ödüllendirdi. Rıdvan Fadıloğlu, yarışma sonrasında kadınlarla birlikte halay çekti, şenliğe katılanlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Geleneksel olarak düzenledikleri şenlikte kadın ve çocuklarıyla beraber piknik yaptıklarını anlatan Fadıloğlu, "Ailelerimiz, burada sabahtan akşama kadar eğleniyorlar. Dülük Tabiat Parkı’nda bu etkinliği devam ettiriyoruz. Tabi bunun yanı sıra Gaziantep’in geleneksel yemeklerinden olan yağlı köftenin de yarışmasını yapıyoruz. Bugün 10 aile merkezimizden birinci, ikinci ve üçüncüyü seçtik. Tabi bizim için hepsi birinci, hepsinin ayrı tadı ve lezzeti var. Fakat tadı, sunumu, içindeki kullanılan malzemelerine göre not verdik. Bu ödülleri de aile merkezlerine takdim ediyoruz, orada kullanılmak üzere. Ben tüm hanım kardeşlerimize, çocuklarımıza güzel bir gün geçirmelerini temenni ediyorum. Tabi bugün 10 aile merkezimiz katılıyor, ilerleyen günlerde de diğer aile merkezlerimiz bu etkinliğe katılacak" dedi.

    Yapılan köfte yarışmasında Adeviye Aile Merkezi birinci olurken, ikinci Selahattin Eyyubi Aile Merkezi, üçüncü ise Arıl Aile Merkezi oldu. Etkinlikle ilgili görüş belirten kadınlar, duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Rıdvan Fadıloğlu ile ekibine teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow