hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten, fıstık sahiplerini uyardı

    Polisten, fıstık sahiplerini uyardı
    expand

    Polisten, fıstık sahiplerini uyardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde sezonun başlamasıyla birlikte meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, hazırlandıkları uyarı broşürlerini fıstık hali esnafına dağıttı.
    Polisler, broşürleri dağıttıkları sırada esnafları sözlü olarak da uyardı. Dolandırıcılığa karşı dikkatli olunulması istenilen broşürlerde şu uyarılar yer alıyor:
    "Fıstık bahçelerinizi korumak amacıyla bekçi tutarak gerekli redbirleri güvenlik kuvvetleri ile birlikte alınız. Kendisine ve yakın akrablarına ait fıstık bahçesi olmayan şüpheli kişilerden fıstık almayınız. Günlük piyasa değerinin altında fıstık satmaya çalışan şahıslardan fıstık almayınız. Çevrede gayrimeşru işlerle uğraştığı bilinen şahıslardab ve 18 yaşından küçük çocuklardan fıstık aşmayınız ve alışveriş yapmayınız. Şüpheli görüle ve başak yaptık diyerek fıstık satmaya çalışan şahıslarla karşılaşması durumunda 155 Polis imdat veya 156 Jandarma hatlarını arayınız. Fıstık bahçeleri ve fıstık hali civarında yabancı plakalı araçlar ile şüpheli şahıslarla karşılaşılması durumda155 Polis imdat veya 156 Jandarma hatlarını arayınız."
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow