hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temizlik malzemeleri ile müzik yapan çocuklara Bakan Gül'den müzik aleti

    Temizlik malzemeleri ile müzik yapan çocuklara Bakan Gülden müzik aleti
    expand

    Temizlik malzemeleri ile müzik yapan çocuklara Bakan Gül'den müzik aleti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin İLİKSOY/NİZİP (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP'in Nizip ilçesinde yoğurt kovası, süpürge sapı ve benzeri eşyaları müzik aleti olarak kullanarak Barış Manço'nun 'Sarı çizmeli Mehmet ağa' şarkısını söyleyen ve videolarıyla sosyal medyada ilgi gören çocuklara, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından müzik aleti gönderildi. Müzik aletlerini çocuklara, Gaziantep Valisi Davut Gül, verdi.
    İlçeye bağlı Sekili Mahallesi'ndeki Sekili İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri kendi aralarında grup kurarak yoğurt kovası, süpürge sapı ve benzeri eşyalara müzik aleti süsü verip Barış Manço'nun 'Sarı çizmeli Mehmet ağa' şarkısını playback olarak seslendirdi. Okuldaki bir öğretmen ise öğrencilerin bu eğlenceli anını cep telefonu kamerası ile kaydederek klip olarak sosyal medyada yayınladı. Küçük öğrencilerin klibi kısa sürede binlerce kez izlenerek, beğeni topladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de izlediği klipten etkilenerek çocuklara müzik aleti göndererek müzik eğitimi verilmesi talimatı verdi.
    Bugün okula giden Gaziantep Valisi Davut Gül beraberindeki İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Resul Çot ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ile çocuklara müzik aletlerini teslim etti. Yeni aletlere kavuşan çocuklar klipte söyledikleri şarkıyı Vali Gül ve beraberindekiler için bir kez daha seslendirdi.
    BAKAN GÜL GÖRNÜTÜLÜ ARADI
    Daha sonra Bakan Gül, Vali Gül'ü cep telefonu ile görüntülü arayarak çocuklarla konuştu. Öğrencilerin müzik aletleri için teşekkür ettiği Bakan Gül, müsait olduğu zamanda çocukları ziyarete geleceğini ve söyledikleri şarkıyı canlı olarak dinleyeceğini söyledi.
    Çocukların sevincine ortak olan Vali Gül, "Bugün çocuklarımızın bu mutlu gününe ortak olmak ve sevinçlerini yerinde görmek için okulumuzda ve gayretli öğrencilerimizin yanındayız. Bu malzemelerimiz Bakanımız Abdulhamit Gül beyin teminleriyle öğrencilerimize teslim edilmiştir. Ben buradan çocuklarımıza bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow