hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Mehmet Kamil'in madalyası ailesine verildi

    Şehit Mehmet Kamilin madalyası ailesine verildi
    expand

    Şehit Mehmet Kamil'in madalyası ailesine verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'in kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü etkinlikleri kapsamında, kentin işgalden kurtuluşu sırasında şehit düşen Mehmet Kamil'in madalya ve şehadet belgesi yakınlarına verildi. Yakınları da kendilerine tevdi edilen madalyayı Şehitkamil Belediyesi'ne bağışladı.
    Şehitkamil Sanat Merkezi'nde: Şehit Mehmet Kamil'in madalyası ve şehadet belgesi verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.
    Şehitkamil'in madalya ve şehadet belgesinin ailesine tevdi töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentin verdiği mücadeleler kapsamında ikinci Çanakkale olmayı hak eden şehir olduğuna dikkat çekerek, "Gaziantep gaziliği hak ederek alan bir şehirdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin unvan verdiği üç il var. Bunlardan birisi Gaziantep. Bu unvanı bu şehir hak ederek aldı. Antep savunmasında bu şehir Müslüman nüfusun dörtte birini şehit, kalanlarını da gazi ederek bu unvanı aldı. Bu mücadelenin kahramanları var. Şehit Kamil de bunlardan birisi" dedi.
    25 Aralık tarihinin Gaziantep'in kurtuluşu için önem arz ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarihte verilen mücadeleler ışığında şehrin önemli kazanımlar elde ettiğini dile getirdi.
    Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise kounşmasında belediye şeht  Mehmet Kamil'in anıtının meydana yapıldığını ve madalyası ile şehadet belgesinin ailesine ulaştırılmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow