hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehitkamil’den kadınlara bilgisayar eğitimi

    Şehitkamil’den kadınlara bilgisayar eğitimi
    expand

    Şehitkamil’den kadınlara bilgisayar eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİANTEP, (DHA) - ŞEHİTKAMİL Belediyesinin ücretsiz olarak açtığı bilgisayar kurslarında kadınlar, bilgisayar kullanmayı en iyi şekilde öğreniyor. Kursiyerler, öğrendikleri bilgisayar programları sayesinde hayatlarını kolaylaştırıyorlar.

    Seyrantepe Sosyal Tesisi Aile Merkezinde bulunan bilgisayar eğitim kursuna gelen kursiyerler, bilgisayar öğretmenleri tarafından öncelikle bilgisayar kullanımını öğreniyor. Daha sonra bilgisayar kullanım eğitimini aldıktan sonra paket programlarına geçiyor. Kursiyerler, daha sonra ofis programları ve internet kullanımıyla derslerini tamamlıyorlar.

    Seyrantepe Sosyal Tesisi Bilgisayar Kursu eğitmeni Selma Koçyiğit, yaz dönemi kurslarına yoğun talep olduğunu belirterek, "Sabah ve öğle grubu şeklinde yetişkinlere kurs veriyoruz. Hafta sonu cumartesi günü ise sabah ve öğle olmak üzere ortaokula giden çocuklarımıza kurs veriyoruz. Kursiyerlerimize, bilgisayar programlarını ve bilgisayarın nasıl kullanılması yönünde bilgiler veriyoruz. World, excel, powerpoint, internet bilgi güvenliği gibi 6 modülden oluşan bilgisayar eğitimi veriyoruz. Burada alınan eğitimlerle kursiyerlerimiz daha bilinçli bir şekilde bilgisayar kullanabiliyorlar. Bunun dışında alınan eğitimlerle birlikte bilgisayar işletmenlik sertifikası almaya hak kazanıyorlar. Bu konuda hanımların öğrenmesi gereken bir kurs olduğunu düşünüyorum. İlerde bayanlarımız herhangi bir yerde çalışmayı düşündüğü zaman bir belgesi veya bir sertifikası olacak ve bu şekilde işe girmesi daha kolay olacak" şeklinde konuştu.

    Kursa katılan kadınlar da kendilerine sağlanan imkandan dolayı Şehitkamil Belediyesine teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow