hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Giresun'da, hekimler ‘Büyük Hekim Yürüyüşü’ne davet edildi

    Giresunda, hekimler ‘Büyük Hekim Yürüyüşü’ne davet edildi
    expand

    Giresun'da, hekimler ‘Büyük Hekim Yürüyüşü’ne davet edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- 14 MART Tıp Bayramının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Giresun’da basın toplantısı düzenlendi.

    Giresun Tabip Odası’nca düzenlenen basın toplantısına Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan,  Ordu Tabip Odası Başkanı Dr. Esra Yancar Demir, Giresun Tabip Odası Başkanı Dr. Selami Oktay ile hekimler katıldı.

    TTB Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, yaptığı açıklamada, tüm hekimleri 17 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek Büyük Hekim Yürüyüşü’ne davet etti. 14 Mart 1919’da İstanbul işgal altındayken, tıp okulu öğrencilerinin işgali protesto etmelerinin yıldönümünün, ilk Tıp Bayramı olarak tarihe geçtiğini anımsatan Yılmaz, “Başka hiçbir meslek grubunun tarihi böyle yazılmamıştır. 1919 yılı tıp öğrencilerinin ve dönemin hekimlerinin özgürlük ve bağımsızlık talepleri, mensubu bulundukları hekimlik mesleğinden bağımsız düşünülemezdi. Özgürlük ve bağımsızlık hekimlik mesleğinin karakterini oluşturur. Çünkü hekimler, sağlıklı ve mutlu bir yaşamın ancak özgür ve bağımsız bir ülkede gerçekleşebileceğini en ili bilen meslek grubudur” dedi.

    Yılmaz, 14 Mart 1919’da tıbbiyelilerin halkına ve memleketine duyduğu sorumluluk duygusunun bugün de sürdüğüne işaret ederek, “Biz hekimler, yaşam biliminin temsilcileriyiz.  Biz hekimler, insan sağlığının temsilcileriyiz. Biz hekimler, insanın yaşaması için, insanın sağlıklı olması için eğitim gördük, onlar için yaşıyoruz. Biz hekimler, ihsan için, insanın insan gibi yaşaması için, insanın özgür yaşaması için, insanın zincirlerinden kurtulması için mücadele etmek zorundayız” ifadesinde bulundu.

    TTB Merkez Konseyi olarak karanlığa karşı aydınlığı, gericiliğe karşı bilimi, savaşlara karşı barışı, zorbalıklara karşı demokrasiyi, eşitsizliklere karşı adaleti, halkın sağlık hakkını, hekimlerin yaşam ve mesleki haklarını 14 Mart 1919 bilinciyle savunduklarını dile getiren Yılmaz, “Tüm hekimleri 14 Mart günü meşaleleriyle şehirlerini aydınlatmaya, 17 Mart 2019 Pazar günü de 1919 Tıbbiyelileriyle birlikte olmak için İstanbul Haydarpaşa’da Büyük Hekim Buluşması’na, halkımızı da hekimleriyle birlikte olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow