hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz'de karla mücadele sürüyor

    Karadenizde karla mücadele sürüyor
    expand

    Karadeniz'de karla mücadele sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan UÇAR/GÜMÜŞHANE, (DHA)- KARADENİZ Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mahalle yollarını açmak için çalışmalar sürüyor. Yoğun kar yağışının ardından Gümüşhane'de kapanan 236 köy yolunun açılması için çalışma başlatıldı. Trabzon'da da etkili kar yağışı ve soğuk havanın ardından 5 ilçede eğitime bugün ara verildi.
    Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde, soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Gümüşhane, Trabzon, Bayburt ve Giresun'un yüksek bölümlerindeki bazı köy ve mahalle yolları kardan ulaşıma kapandı. İl Özel İdare, Belediye ve Karayolları ekipleri kardan kapalı köy ve mahalle yolarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 
    Gümüşhane'de, önceki gün etkili olan kar yağışının ardından kapanan 236 köy yolunda başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtildi. İl Özel İdare ekiplerince yürütülen çalışmalarla, köylere ulaşımı sağlayan ana yolların bugün itibariyle tamamen açılması hedefleniyor.
    5 İLÇEDE OKULLARA TATİL
    Öte yandan, Trabzon'da da, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, buzlanma ve soğuk havanın ardından Düzköy, Tonya, Çarşıbaşı ve Beşikdüzü ilçeleri ile bazı köylerinde eğitime bugün ara verildiği duyuruldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow