hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'nin ilk heykel sergisi, sanat evine dönüştürülen çay evinde açılıyor

    Hakkarinin ilk heykel sergisi, sanat evine dönüştürülen çay evinde açılıyor
    expand

    Hakkari'nin ilk heykel sergisi, sanat evine dönüştürülen çay evinde açılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Firdevs Sağlam, pandemiden dolayı kapanan çay evini sanat evine dönüştürüp, kentin ilk heykel sergisini açıyor.  
    Yurt içi ve yurt dışında sergiler düzenleyen Dr. Öğretim Üyesi Sağlam, 4'üncü sergisini Hakkari'de açacak. Farklı teknik ve malzemelerden yapılan 6 eserin yer alacağı sergi, Sağlam tarafından Hakkari Çevre Yolu üzerinde bulunan ve pandemiden dolayı kapandığı için sanatevine dönüştürülen çay evinde bu akşam açılacak. Sağlam, dünyadaki tüm formların eril ve dişil yapıda olduğunu, bu formların hem birlikteliği hem de evrenin devamlılığını sağladığını, eril ve dişil formları soyutlayarak bir dizi yakalamayı ve bu iki karşıt kavramı kullanarak bunlardan oluşan bir sentezi izleyicilerle buluşturmayı amaçladığını ifade etti. 
    Hakkari'de ilk defa açılacak olan sergi, 28 Aralık gününe kadar açık kalacak. Dr. Öğretim Üyesi Sağlam, Hakkari'de sergi açacağı için büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Pandemi nedeniyle zor günlerin yaşandığını, hayata tutunmak için de sanatın gerekliliğini bir kez daha hatırlatmak istediğini belirten Sağlam, "Bu sergide eril ve dişil kavramlarını ele aldım. Bu kavramları soyutluyarak bir dizi oluşturmaya çalıştım. Bunları sergimde sergiliyecem. Sergimin yapılacağı alan daha önce bir çay eviydi, Ama dünyayı etkisini alan bir pandemi süreci var. bu pandemiden dolayı bir çok kamu kuruluş ve özel sektör kapanmış durumda. Bizde kent içinde bir sanat alanı oluşturduk. Çay evini sanat evine dönüştürdük. Sanat, insanın hayatında hep var olmuştur. Sanatın gücü insana daha artı değerler katmaktadır. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü de bu zor günlerde, hayata tutunmamızda sanatın gerekliliğini bir kez daha hatırlatmaktadır. Çalıştığım üniversitede kendi öğrencilerim var. Fakat atölyemin olduğu mahallede beni görmeye gelen çocukların bazıları ilk defa heykel görüyor. Hatta çocuklar tek değil orada yaşayan tüm mahalleli çok meraklılar. Çocuklar bazen yardıma geliyor onlara heykellerle ilgili bazı teknikler öğretiyorum."dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow