hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dr. Ulaş'tan aşı çağrısı

    Dr. Ulaştan aşı çağrısı
    expand

    Dr. Ulaş'tan aşı çağrısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)- TÜRKİYE'de,  Covid-19 aşı oranının en düşük olduğu illerden biri olan Hakkari'de, Aile Hekimleri Derneği (HAKAHED) Başkanı Dr. Muaz Ulaş, aşı olmayan vatandaşlara çağrıda bulundu. Dr. Ulaş,"Hakkari merkez ve  tüm ilçelerde yoğun bir şekilde aşılama programımız devam ediyor. Hala istediğimiz aşılama oranına sahip değiliz. Randevu sırası gelen herkesin gelip aşı olması gerekiyor."dedi.

    Koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'nin bütün illerinde aşılar randevu sistemi ile yapılmaya devam edilirken, aşı oranının en düşük olduğu Hakkari'de Aile Hekimleri Derneği (HAKAHED) Başkanı Dr. Muaz Ulaş, vatandaşlara 'gelin aşı olun' çağrısı yaptı.

    Dr. Ulaş, “Bu süreçte maske, sosyal mesafe ve sokağa çıkma kısıtlaması ile bir sürü kavram hayatımızın olağan bir parçası haline geldi. Şimdi sıra bu kavramlardan kurtulmak adına, en önemli silahımız olan aşıda.  Aşı, bireyin sağlık haklarının temel bir bileşenidir.  Aşılama yoluyla her yıl 2-3 milyon ölüm engellenmektedir.  Çocuk felci kızamık, difteriboğmaca, kabakulak hepatit gibi bulaşıcı hastalıklar aşılama yoluyla kontrol altına alınıyor. Aşı, bu vesileyle bulaşıcı hastalıklara karşı korunma konusunda mihenk taştır. Özellikle risk grubunda olan diyabet, koah hastaları ile  kronik karaciğer ve böbrek hastalığı olanların normal popülasyona göre Covid-19’u daha ağır geçirdiği göz önünde bulundurursak, aşılamanın ne kadar önemli olduğunu daha iyi öğrenebiliriz."dedi.

    Dr. Muaz Ulaş, aşı sırasının 40 yaş ve üzeri vatandaşlara geldiğini ifade ederek,"Hakkari merkez ve ilçelerinde  aşılama programımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hala istediğimiz aşılama oranına sahip değiliz. Bu vesileyle Hakkari merkez, Yüksekova , Derecik, Şemdinli ve Çukurca’ daki tüm Devlet hastaneleri ile  Aile Sağlığı Merkezleri'nde tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları çalışmalarıını aralıksız sürdürüyor. "diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow